Andalusien runt i Clintans tecken – upplägg


Till säsongen 2018 / 2019 så kommer vi att göra nya rutter och besöka nya härliga utflykts mål, vi håller på och jobbar med det för fullt och i slutet av maj så kommer vi att uppdatera detta. Vi kommer att köra samma dagar dvs att ni anländer till oss en lördag etc.. se nedan.

2017 / 2018 så såg upplägget ut så här:


Lördag: (Clintan och tour)
När ni har anlänt till Malaga flygplats så hämtas ni upp och blir körda till Hotell IPV Palace och Spa i Fuengirola. Där äter vi en gemensam välkomstmiddag på kvällen.

Söndag: (Clintan)
Vi startar på morronen från hotellet i Fuengirola för att ta oss upp i bergen norr om Malaga. Slingrande fina vägar med en fantastisk utsikt över både Malaga stad, bergen och inte minst havet. Vi kommer att blanda med både mindre och större vägar för att ta oss genom ett enormt växlande landskap som så småningom tar oss till det ökenområde norr om Almeria där Sergio Leone hittade en plats som passade utmärkt att använda som inspelningsplats för filmer som ”Den Onde, Den Gode, Den Fule”, ”För En Handfull Dollar” och ”För Några Få Dollar Mer” med Clint Eastwood. Alla har vi väl sett dessa filmer åtskilliga gånger. Och nu besöker vi ”helig mark” där filmerna spelades in. Fort Bravo, som en av platserna heter, används fortfarande idag som filmstudio. Övernattar gör vi på ett SPA-hotell i en liten stad som heter Alhama de Almeria.

(tour): rutten är under bearbetning

Måndag: (Clintan)
När vi fått nog av westernromantiken så fortsätter vi vår färd på omväxlande små krokiga vägar och ibland lite större, för att ibland förflytta oss lite snabbare. Lovar att landskapet fortfarande är enastående och man kan aldrig se sig mätt på utsikten. Vi tar oss vidare på kanten av Sierra Nevada för att sen leta oss upp genom morernas trakter i närheten av staden Jaen. Morerna som intog och bebodde den Iberiska halvön i 600 år och som präglat stora delar av Andalusien. Vi övernattar på ett trevligt hotell och äter middag tillsammans och delar våra omdömen om en fantastisk MC-resa återigen.

(tour): rutten är under bearbetning

Tisdag: (Clintan)
Tredje dagen tar vi oss genom ytterligare växlande landskap. Vi kommer givetvis att stanna för att fika, ta kort och njuta av att vi är ute på en helt fantastisk motorcykelresa som skulle göra de flesta hemma i Sverige avundsjuka. Vi tar oss genom oändligt slingrande vägar. Vi färdas genom djupa dalar och höga berg vidare till en liten ort som heter El Chorro där vi slår läger för natten på ett litet hotell med vacker utsikt över ett vattendrag och fantastiska bergsformationer. El Chorro är berömt i trakten för en sak – El Caminito del Rey, en gång klassat som en av värdens farligaste vandringsleder, idag en av Spaniens mest besökta turistattraktioner.

(tour): rutten är under bearbetning

Onsdag: (Clintan)
På morgonen äter vi frukost och för de som vill utmana sitt ego och sin höjdskräck så finns de chans att gå denna vandringsled. Man vandrar ca 7,5 km i en fantastisk natur och idag är leden säkrad med räcken och allt som gör det till en häftig upplevelse, men ingen fara över huvud taget. Vandringen tar ca två timmar och är definitivt värd de 12 Euro det kostar. OBS! Anmälan måste ske i förväg för att se hur många som vill gå leden, då vi måste boka allt en tid innan. Platserna är nämligen begränsade till ett visst antal varje dag.

(tour): rutten är under bearbetning

Torsdag: (Clintan)
Sista dagen på MC tar vi oss tillbaks till Fuengirola genom fantastiska vägar omväxlande med korkekslundar och fantastiska vyer där vi faktiskt kan se över till Afrika och Atlasbergen emellanåt. När vi kommer tillbaks till IPV Palace tar vi en, kanske ett par, öl och summerar intrycken. På kvällen blir det avskedsmiddag hos Tommy på Area 51 och blir det inte en massa historier om vad vi varit med om då, så vore det oerhört konstigt.

(tour): rutten är under bearbetning

Fredag: (Clintan och tour)
Efter en gemensam frukost så rullar vår shuttle mot Malaga flygplats, vill ni så går det utmärkt att stanna några dagar extra och njuta av värmen.