top of page

OSLAGBAR "KOMBO"

Möt fantastiska mc-vägar av asfalt och grus i ett makalöst vackert landskap, rikt på historia och kultur. Häng med oss i en härligt annorlunda mc-åkning i vårt helt nya event där vi kombinerar ”Andalusiens pärlor” och ”Grustouring med T7”! 

test-horn-gra.png
karta-t7.png

De tre första kördagarna blir på våra fina BMW R1250GS/A där du får uppleva vägar du inte trodde fanns i en härligt kuperad terräng som gör mc-åkningen till en ren fröjd!

 

Du får möta bergsbyn som lilla charmiga El Chorro och platser som Zahara och fina Parque natural de la Sierra Grazalema på över 1.000 meters höjd! Självklart ska vi också köra vägsträckan vi själva döpt till ”korkskruven”, och du förstår förstås att det inte handlar om fyrfiliga autostrador! 

    

Du smälter alla fina intryck under en vilodag på vårt fina Hotell Occidental som ligger på strandpromenaden i Fuengirola med utsikt över medelhavet.

  

Under tre dagar där­efter blir du kompis med roliga Yamaha Ténéré 700, som vi upplever en annan sida av Andalusien med, där vi söker oss mer ut i naturen och då ofta på roliga grusvägar. 

    

Nej, vi ska inte bada i floder och bygga hyddor i vild­marken. Vi har valt ett upplägg för dig som kanske hellre söker ett äventyr som är lite av ”light edition”.

    

Med vårt nya event ”Oslagbar kombo” vill vi mixa kul mc-åkning med stunder då du får njuta av allt härligt som Andalusien och denna del av Europa har att erbjuda av mat, dryck och kultur!

20210309_145628.jpg

LITE PRAKTISK INFO

• Vi kör på en mix av fina grusvägar och asfalt

• Lämplig klädsel är allväderställ, rejäla stövlar, handskar och hjälm med visir eller glasögon

• Du bor på fyrstjärniga IPV Palace som ligger på strandpromenaden i Fuengirola med utsikt över Medelhavet.

2ee6d9bd8c32f74_v6.jpeg=s1900.jpg

NÅGOT GOTT I MAGEN & EN SKÖN SÄNG

Nej, vi ska vi själva laga maten under bar himmel eller bo i timmerstugor. Gärna en hojkörning som stundtals kan vara lite krävande – men våra gäster vill bo bra, äta gott och kunna sätta lite guldkant på sin vistelse.

 

Inte förvånande då så får vårt hotell i Fuengirola, IPV Palace, högsta betyg! Här finns vad du behöver för att ditt event ska få en perfekt inramning: Stora bekväma rum, väl tilltagen frukost, à la carte­restaurang som är "top notch", fin spa-anläggning med bastu och gym, beachclub och ett härligt poolområde, paddel­bana och – och allt vid Medelhavets strand. Hotell har nu för åttonde året i rad utsetts till det finaste i Fuengirola!

Den första och sista natten bor vi på just IPV Palace. De fem nätterna vi har under själva resan blir på hotell av bra standard, med dusch och toalett på rummet. Vill du så kan du boka med enkelrumstillägg.  

Det kan vara bra att veta att samtliga måltider under detta event – frukost, lunch, fika och middagar – ingår samtliga kördagar. Här väljer vi såklart alternativ som passar även riktigt kräsna gommar!
 

3-8-hosten-20-9.JPG

DU SKA KÄNNA DEJ TRYGG & SÄKER

Vårt koncept för event med de fina BMW-maskinerna är att vi kör på säkra asfalterade vägar och vi kör i ett tempo som ingen känner sej stressad av. Alla som åkt med oss vet att de tas om hand på bästa sätt.

 

Det innebär att du såklart har din "egen" motorcykel under hela resan, det är minst två guider per event, där en alltid tar "täten" och en tar "kön" för att se till att gruppen hålls samman.

Inför varje dagsetapp är har du fått mineralvatten och choklad i topboxen, dagens rutt är inlagd i motorcykelns gps och vi inleder förstås med en kort brief om hur körningen är upplagd.

Våra guider är minst sagt erfarna förare som du är i trygga händer med. Det betyder förstås inte att det handlar om avancerad körning på våra resor.

RESEPROGRAM

arrow-down.png
arrow-up.png

Välkommen till Fuengirola!

När du har anlänt till Málagas flygplats så hämtas du upp och blir körd till Hotell IPV Palace & Spa som ligger på strandpromenaden i Fuengirola precis vid Medelhavet. Fria aktiviteter gäller hela dagen.  Vi träffas i hotellbaren vid receptionen 19:30 för välkomstmiddag som vi äter på hotellet, glöm inte att det är långbyxor som gäller på restaurangen.

arrow-down.png
arrow-up.png

El Chorro

Vi äter en gemensam frukost på hotellet och byter sedan om och träffas klockan 09:00 på parkeringen där motorcyklarna väntar. Efter en praktisk genomgång så börjar äventyret och vi sätter kurs mot den lilla charmiga bergsbyn El Chorro!
   

Redan efter ett par mil blir terrängen härligt kuperad och vägarna till de serpentiner som gör mc-åkningen till en ren fröjd! Det lär inte dröja länge förrän du kommer att förstå varför vi vill köra våra event här i södra Spanien och Portugal och ingen annanstans!


 Väl upp i bergen dricker vi vårt kaffe med ”rondell­vakterna” i El Burgo, ett stopp som nu blivit till en kär tradition för oss!
 

Efter ytterligare några härliga mil når vi så El Chorro, en slumrande idyll med 242 invånare. Fast skenet bedrar lite, för bara ett stenkast härifrån och finner vi El Camino del Ray, en vallfärdsort för bergslättare från hela världen. Vi nöjer oss dock med att i lugn och ro njuta av ”underhållningen” och äta lunch här.
   

På återresan till Fuengirola passerar vi små samhällen med namn som sätter fantasin i rörelse, Álora, Pizzara och Alhaurín el Grande, namn som vittnar om Spaniens mångkulturella förflutna. Det är små byar och städer som alla har en egen karaktär och unika traditioner – något man kan se med blotta ögat utan att vara särskilt påläst.
   

Dagens åkning avslutas på parkeringen vid hotellet med lite eftersnack. På kvällen är det fria aktiviteter och ett bra tillfälle att på egen hand och då till fots upptäcka Fuengirola. Eller så tar man en stunds avkoppling vid poolen eller i hotellets SPA och sedan kanske en nätt stund i baren.


 Dagens rutt cirka 250 km.

arrow-down.png
arrow-up.png

Sahara de la Sierra

Efter frukost så träffas vi denna dag vid motorcyklarna redan klockan 08:30. Dagens rutt är till Zahara. Vi börjar med att åka mot Marbella där vi sedan styr upp i bergen på den för många motorcyklister populära vägen mot Ronda – här lyser raksträckorna med sin frånvaro och vi blir direkt saliga av körningen på denna fantastiska rutt!

Vi kommer snart att köra in i den fina Parque natural de la Sierra Grazalema, och befinner oss nu på över 1.000 meters höjd, vilket vi känner inte minst på att här är så mycket svalare än vid Medelhavskusten. Kuriosa är att parken är ett av  UNESCO:s biosfärområden, och alltså har en natur och fauns som är skyddad och ska bevaras för framtida generationer. Förmiddagskaffet tar vi där det passar sig men lunchen blir traditionsenligt hos Juan i den lilla byn El Bosque.

Mätta och belåtna kör vi vidare upp i bergen och stannar så småningom på 1.188 meters höjd med en helt fantastisk utsikt över sjösystemet Embalse de Zahara-el Gastor. Blickar vi högre upp på berget ser vi den gamla staden Zahara de la Sierra, en gång ett starkt fäste för de muslimska morerna som under många hundra år var herrar över denna del Spanien.

På vägen hem igen kommer vi att skymta Ronda, en liten stad som anses av många vara en av Spaniens vackraste så kallade ”pueblos blancos”, det vill säga fritt översatt ”vita byar”.  Detta är bergstrakter som är minst sagt oländiga. Inte förvånande då att staden delas av en etthundratjugo meter djup ravin som bildats av floden Guadalevín. Tre broar leder över ravinen, en romersk byggd för mer än tvåtusen år sedan.

Återfärden till Fuengirola blir förstås inte bara en transportsträcka, utan vi avslutar storstilat med den kanske bästa mc-åkningen i denna del av världen, i bergsmassiven som vetter ned mot Medelhavets turkosblå vatten. Med andra ord ännu ett pass med magisk körning!

Det har blivit en lång men fantastisk dag, så när vi sedan sitter där lite matta på hotellet och smälter våra intryck kan det ju passa fint med en iskall öl eller något annat uppfriskande.

Dagens rutt cirka 340 km.

arrow-down.png
arrow-up.png

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

arrow-down.png
arrow-up.png

"Korkskruven"

Dagens rutt blir till det vi valt att kalla ”Korkskruven”! Som du förstår handlar det inte om fyrfiliga autostrador utan en vägsträcka som får den mest kräsne hojåkaren att jubla! Prick klockan 09:00 drar vi iväg mot Málaga! Det blir lite av en transportsträcka på N-340 först – men också att bekanta sig med detta intensiva stråk är en upplevelse!
 
Snart vi styr upp mot bergen på en liten härlig asfaltsväg som vid en stigning går i en dubbel ”korkskruv”.  Nu möter oss berg och djupa dalar med helt magiska vägar! Lunchen blir hos trevlige Manuel i den lilla byn Villanueva och åker sedan vidare på fantastiskt slingriga vägar och avslutar dagen hemma på hotellet.
 
Dagen och hela eventet avrundas med en liten avskedsmiddag på restaurang Area 51 i Fuengirolas hamn, ett sätt för oss på Carlbarks avsluta dessa fina dagar ihop!
 
Dagens rutt cirka 270 km.

arrow-down.png
arrow-up.png

Istán

Vi äter en gemensam frukost på hotellet (det är samma restaurang som kvällen innan, frukosten öppnar 07:30). Vi byter sedan om och träffas klockan 09:00 på parkeringen där motor­cyklarna väntar. Efter en praktisk genomgång så börjar äventyret.

 

Vi börjar med att åka ut till vår ”övningsplats” där vi bekantar oss med våra cyklar. När vi känner oss bekväma så rullar vi vidare mot Istan där vi kommer att äta lunch.

 

Dagens åkning avslutas på parkeringen vid hotellet med lite eftersnack. På kvällen är det fria aktiviteter och ett bra tillfälle att på egen hand och då till fots upptäcka Fuengirola.

 

Dagens rutt cirka 220 km.

arrow-down.png
arrow-up.png

El Burgo

Efter frukost så träffas vi även denna dag vid motorcyklarna klockan 09:00.  
 

Redan efter ett par mil blir terrängen härligt kuperad och vägarna till de serpentiner som gör mc-åkningen till en ren fröjd!


Vi kommer att äta lunch uppe i lilla den charmiga bergs¬byn El Chorro där troligen kommer att träffa våra kompisar ”rondellvakterna”! Det har blivit en lång men fantastisk dag.  


Dagens rutt cirka 250 km.
 

arrow-down.png
arrow-up.png

Villanueva de la Concepción

Prick klockan 09:00 drar vi iväg.

 

Dagen består av massa härliga vägar, vi kommer att dricka för  middagskaffe vid El Chorro. Sedan passerar vi Caminito Del Ray där vi ser den häftiga vandringsleden längs berget. Lunchen blir hos trevlige Manuel i den lilla byn Villanueva de la Concepción .


Dagens rutt cirka 270 km.

Dagen och hela eventet avrundas med en liten av­skedsmiddag på restaurang
Da Verona i Fuengirola.

 

arrow-down.png
arrow-up.png

Frukost och egen tid på förmiddagen, och så hämtas du upp och blir körd till Málagas flygplats för hemresan. Mersmak? Ja, vi lär nog ses igen. Och igen ... ;)

6-lotta-lundqvist-foto-paul-danielsson.jpg

NÄRA NOG "ALL INCLUSIVE"

Hela idén med vårt eventupplägg är att det ska vara enkelt och smidigt, och allt du gör är att köper din flygbiljett till Málaga (TOR) och packar dina mc-kläder, sedan tar vi över!  


Svårare än så är det alltså inte att hänga med oss! Du bor riktigt bra på bra hotell under eventet, nästan alla måltiderna ingår – frukost, lunch, fika och middagar – och självklart både hämtar och lämnar vi dig på flygplatsen.


Vi vill att du ska kunna fokusera på att få köra hoj och ha riktigt kul! Kort sagt att det ska vara enkelt, smidigt och förstås tryggt!

Vad ingår?

• Transfer Málaga flygplats

• 6 dagars mc-körning

• Svenska guider på motorcykel

• Fabriksny svenskreg Yamaha Ténéré 700 (T7) av senaste modell

• Full mc-försäkring och all bränsle

• Teknisk support för motorcykel   

• Reservmotorcykel vid behov

• 8 hotellövernattningar (del i dubbelrum) på IPV Palace

• Välkomst- och avskedsmiddag och alla luncher
 

Vad ingår inte?

• Flygresa & Personlig utrustning

Vill du göra tillval?

• Passagerare    

• Enkelrum  

• Extranatt

Vi reserverar oss för felaktiga uppgifter och ändringar.

a-4-avfard-2019-10-06-foto-paul-danielsson.jpg
a-7-avfard-2019-10-06-foto-paul-danielsson.jpg

NÅGRA SAKER ATT TÄNKA PÅ

Även om vi kommer att göra allt för att du ska få en fantastisk resa så är det några saker du själv måste tänka på både inför eventet och under det: 

• Vi hämtar och lämnar dej på Málagas flygplats men meddela oss i god tid med vilken flight du kommer och ska flyga hem med. Meddela oss också i god tid eventuella förändringar av flygtiderna.
 

• Glöm inte att se till att du har en reseförsäkring ifall du skulle bli sjuk eller skadad under eventet. En sådan ingår ofta i hemförsäkringen, men dubbelkolla för säkerhets skull! Ett europeiskt försäkringsbevis som gäller inom EU får du gratis genom Försäkringskassan.


• Vi har "preppat" din topbox med vatten och choklad – men se till att dricka ordentligt, för ofta är det riktigt varma dagar i Spanien.

 

• Du ansvarar för din egen skyddsutrustning, och den ska du förstås se till är i bästa skick inför resan. Se också till att din utrustning klarar regn men också att du slipper frysa – även om det ofta är sol och varmt i Spanien kan vädret här som över allt annars växla med rejäla regn men också temperaturer som kryper ned mot nollan.
 

• Har du särskilda önskemål om mat så meddela oss i god tid innan eventet!

PRISER

BMW R1250GS/A ELLER F750GS & YAMAHA TÉNÉRÉ 700

30 900 SEK

KOMMANDE EVENT

bottom of page