top of page

GRUSBUS MED YAMAHA T7

Möt fantastiska mc-vägar av asfalt men framför allt grus i ett makalöst vackert landskap, rikt på historia och kultur. Häng med oss i en härligt annorlunda mc-åkning i vårt event ”Grustouring med T7"! Och du får göra det, som du förstår,  på Yamahas underbart roliga Ténéré 700!

test-horn-gra.png
karta-t7.png

Nej, nej, vi ska inte bada i floder ute i vild­marken upp med våra motorcyklar med vatten upp till midjan eller bära hojen upp för slänter genom buskar och snår. Inte heller ska vi själva laga maten under bar himmel eller bo
i timmerstugor.

 

Det är förstås en häftig mc-upplevelse – men vi har valt ett upplägg för dig som kanske hellre söker ett äventyr som är lite av ”light edition” och vill kombinera kul åkning med att njuta av vad denna del av Europa har att erbjuda av mat, dryck och kulturhistoria.

Lasse är inte certifierad som ”grus­instruktör” utan förstås mer känd från sin tid inom road­racingen. Bättre guide kan du dock inte få – Lasse är nämligen lika hemmastadd i motorcrossen, med bland annat femton starter i stadium-VM.

20210309_145628.jpg

LITE PRAKTISK INFO

• Vi kör på en mix av fina grusvägar och asfalt

• Lämplig klädsel är allväderställ, rejäla stövlar, handskar och hjälm med visir eller glasögon

• Du bor på fyrstjärniga IPV Palace som ligger på strandpromenaden i Fuengirola med utsikt över Medelhavet.

2ee6d9bd8c32f74_v6.jpeg=s1900.jpg

NÅGOT GOTT I MAGEN & EN SKÖN SÄNG

Nej, vi ska vi själva laga maten under bar himmel eller bo i timmerstugor. Gärna en hojkörning som stundtals kan vara lite krävande – men våra gäster vill bo bra, äta gott och kunna sätta lite guldkant på sin vistelse.

 

Inte förvånande då så får vårt hotell i Fuengirola, IPV Palace, högsta betyg! Här finns vad du behöver för att ditt event ska få en perfekt inramning: Stora bekväma rum, väl tilltagen frukost, à la carte­restaurang som är "top notch", fin spa-anläggning med bastu och gym, beachclub och ett härligt poolområde, paddel­bana och – och allt vid Medelhavets strand. Hotell har nu för åttonde året i rad utsetts till det finaste i Fuengirola!

Den första och sista natten bor vi på just IPV Palace. De fem nätterna vi har under själva resan blir på hotell av bra standard, med dusch och toalett på rummet. Vill du så kan du boka med enkelrumstillägg.  

Det kan vara bra att veta att samtliga måltider under detta event – frukost, lunch, fika och middagar – ingår samtliga kördagar. Här väljer vi såklart alternativ som passar även riktigt kräsna gommar!
 

3-8-hosten-20-9.JPG

DU SKA KÄNNA DEJ TRYGG & SÄKER

Vårt koncept för event med de fina BMW-maskinerna är att vi kör på säkra asfalterade vägar och vi kör i ett tempo som ingen känner sej stressad av. Alla som åkt med oss vet att de tas om hand på bästa sätt.

 

Det innebär att du såklart har din "egen" motorcykel under hela resan, det är minst två guider per event, där en alltid tar "täten" och en tar "kön" för att se till att gruppen hålls samman.

Inför varje dagsetapp är har du fått mineralvatten och choklad i topboxen, dagens rutt är inlagd i motorcykelns gps och vi inleder förstås med en kort brief om hur körningen är upplagd.

Våra guider är minst sagt erfarna förare som du är i trygga händer med. Det betyder förstås inte att det handlar om avancerad körning på våra resor.

RESEPROGRAM

arrow-down.png
arrow-up.png

Välkommen till Fuengirola!

När du har anlänt till Málagas flygplats så hämtas du upp och blir körd till Hotell IPV Palace & Spa som ligger på strandpromenaden i Fuengirola precis vid Medelhavet. Fria aktiviteter gäller hela dagen.  Vi träffas i hotellbaren vid receptionen 19:30 för välkomstmiddag som vi äter på hotellet, glöm inte att det är långbyxor som gäller på restaurangen.

arrow-down.png
arrow-up.png

Fuengirola–Istán–Fuengirola

Vi äter en gemensam frukost på hotellet (det är samma restaurang som kvällen innan, frukosten öppnar 07:30). Vi byter sedan om och träffas klockan 09:00 på parkeringen där motor­cyklarna väntar. Efter en praktisk genomgång så börjar äventyret.

 

Vi börjar med att åka ut till vår ”övningsplats” där vi bekantar oss med våra cyklar. När vi känner oss bekväma så rullar vi vidare mot Istan där vi kommer att äta lunch.

 

Dagens åkning avslutas på parkeringen vid hotellet med lite eftersnack. På kvällen är det fria aktiviteter och ett bra tillfälle att på egen hand och då till fots upptäcka Fuengirola.

 

Dagens rutt cirka 220 km.

arrow-down.png
arrow-up.png

Fuengirola–El Burgo–Fuengirola

Efter frukost så träffas vi även denna dag vid motorcyklarna klockan 09:00.  
 

Redan efter ett par mil blir terrängen härligt kuperad och vägarna till de serpentiner som gör mc-åkningen till en ren fröjd!


Vi kommer att äta lunch uppe i lilla den charmiga bergs¬byn El Chorro där troligen kommer att träffa våra kompisar ”rondellvakterna”! Det har blivit en lång men fantastisk dag.  


Dagens rutt cirka 250 km.
 

arrow-down.png
arrow-up.png

Fuengirola–Villanueva de la Concepción-Fuengirola

Prick klockan 09:00 drar vi iväg.

 

Dagen består av massa härliga vägar, vi kommer att dricka för  middagskaffe vid El Chorro. Sedan passerar vi Caminito Del Ray där vi ser den häftiga vandringsleden längs berget. Lunchen blir hos trevlige Manuel i den lilla byn Villanueva de la Concepción .


Dagens rutt cirka 270 km.

Dagen och hela eventet avrundas med en liten av­skedsmiddag på restaurang
Da Verona i Fuengirola.

 

arrow-down.png
arrow-up.png

Frukost och egen tid på förmiddagen, och så hämtas du upp och blir körd till Málagas flygplats för hemresan. Mersmak? Ja, vi lär nog ses igen. Och igen ... ;)

6-lotta-lundqvist-foto-paul-danielsson.jpg

NÄRA NOG "ALL INCLUSIVE"

Hela idén med vårt eventupplägg är att det ska vara enkelt och smidigt, och allt du gör är att köper din flygbiljett till Málaga (TOR) och packar dina mc-kläder, sedan tar vi över!  


Svårare än så är det alltså inte att hänga med oss! Du bor riktigt bra på bra hotell under eventet, nästan alla måltiderna ingår – frukost, lunch, fika och middagar – och självklart både hämtar och lämnar vi dig på flygplatsen.


Vi vill att du ska kunna fokusera på att få köra hoj och ha riktigt kul! Kort sagt att det ska vara enkelt, smidigt och förstås tryggt!

Vad ingår?

• Transfer Málaga flygplats

• 3 dagars mc-körning

• Svenska guider på motorcykel

• Fabriksny svenskreg Yamaha Ténéré 700 (T7) av senaste modell

• Full mc-försäkring och all bränsle

• Teknisk support för motorcykel   

• Reservmotorcykel vid behov

• 4 hotellövernattningar (del i dubbelrum) på IPV Palace

• Välkomst- och avskedsmiddag och alla luncher
 

Vad ingår inte?

• Flygresa & Personlig utrustning

Vill du göra tillval?

• Passagerare    

• Enkelrum  

• Extranatt

Vi reserverar oss för felaktiga uppgifter och ändringar.

a-4-avfard-2019-10-06-foto-paul-danielsson.jpg
a-7-avfard-2019-10-06-foto-paul-danielsson.jpg

NÅGRA SAKER ATT TÄNKA PÅ

Även om vi kommer att göra allt för att du ska få en fantastisk resa så är det några saker du själv måste tänka på både inför eventet och under det: 

• Vi hämtar och lämnar dej på Málagas flygplats men meddela oss i god tid med vilken flight du kommer och ska flyga hem med. Meddela oss också i god tid eventuella förändringar av flygtiderna.
 

• Glöm inte att se till att du har en reseförsäkring ifall du skulle bli sjuk eller skadad under eventet. En sådan ingår ofta i hemförsäkringen, men dubbelkolla för säkerhets skull! Ett europeiskt försäkringsbevis som gäller inom EU får du gratis genom Försäkringskassan.


• Vi har "preppat" din topbox med vatten och choklad – men se till att dricka ordentligt, för ofta är det riktigt varma dagar i Spanien.

 

• Du ansvarar för din egen skyddsutrustning, och den ska du förstås se till är i bästa skick inför resan. Se också till att din utrustning klarar regn men också att du slipper frysa – även om det ofta är sol och varmt i Spanien kan vädret här som över allt annars växla med rejäla regn men också temperaturer som kryper ned mot nollan.
 

• Har du särskilda önskemål om mat så meddela oss i god tid innan eventet!

PRISER

YAMAHA TÉNÉRÉ 700

18 900 SEK

KOMMANDE EVENT

bottom of page