top of page

ANDALUSIENS PÄRLOR SPECIAL

test-horn-gra.png

Vi har en kanon idé! Kom ner till oss i Spanien i Februari och testa den ny BMW R1300GS på Andalusiens Pärlor Special! 4 Dagars fantastisk mc åkning på magiska vägar kan det bll i bättre?

Vår första mc-resa hösten 2015 blev direkt till en succé!, nu kör vi vidare för nionde året i rad!  Här möts du av fantastiska mc-vägar men får samtidigt smaka på allt annat fantastiskt som Andalusien erbjuder av natur, historia och kultur Och förstås mat och dryck. Du bor på vårt fina fyrstjärniga hotell IPV Palace och SPA i Fuengirola vid Medelhavets strand.

karta-parlor.png

Du hinner knappt sätta dej på motorcykeln förrän du får uppleva en härligt kuperad terräng och serpentiner till vägarna som gör mc-åkningen till en ren fröjd! Här får du bland annat möta den lilla charmiga bergsbyn El Chorro, men också våra gamla vänner ”rondellvakterna” i El Burgo, där vi gör ett kaffestopp som nu blivit till en kär tradition för oss!

 

Zahara och fina Parque natural de la Sierra Grazalema på över 1.000 meters höjd är ett omtyckt stopp på resan – brukar du aldrig ta bilder med mobilen så kommer du att göra det nu, det lovar vi! Höjdpunkten sett till körningen blir det vi kallar ”korkskruven”, och du förstår förstås att det inte handlar om fyrfiliga autostrador!

 

Det blir en mc-resa där du möter berg och djupa dalar med helt magiska vägar – men också små samhällen med namn som sätter fantasin i rörelse, Álora, Pizzara och Alhaurín el Grande som alla vittnar om Spaniens förflutna.

 

Välkommen till tre oförglömliga hojdagar!

privat-IMG_2724.jpg

DU LÄR KLARA KÖRNINGEN GALANT!

Nej, nej, vi ska inte bada i floder ute i vildmarken med våra motorcyklar med vatten upp till midjan eller bära hojen upp för slänter genom buskar och snår. Självklart försöker vi undvika allt vad ”autopistor” – motorvägar – är och heter.

 

På samma gång ser vi såklart till att det blir en njutningsfull körning, med vägar i bra skick, fantastiska vyer, trevliga fika- och lunchstopp och hotell med god klass för att vila ut efter varje dagsetapp på mellan 20 och 30 mil.

 

Det blir såklart som det brukar på våra resor en del galna upptåg som både guider och gäster står för, och vi vågar utlova många skratt!

Svårighetsgrad? Har du bara några hundra svenska mil i kroppen och känner dig trygg på en mc så klarar du körningen på alla våra event, så också "The Golden Tour". Om du bara har lite grand erfarenhet av att köra mc, då klarar du att hänga med. Eller som vår guide Peter Lidén säger så pratar vi om en svårighetsgrad på 2 av 10!

Inte heller behöver du ha kört med oss tidigare för att välja just denna resa. Visst, den är lite längre än några av de andra, men det gör ju bara allt så mycket roligare! Eller hur?!

2ee6d9bd8c32f74_v6.jpeg=s1900.jpg

NÅGOT GOTT I MAGEN & EN SKÖN SÄNG

Nej, vi ska vi själva laga maten under bar himmel eller bo i timmerstugor. Gärna en hojkörning som stundtals kan vara lite krävande – men våra gäster vill bo bra, äta gott och kunna sätta lite guldkant på sin vistelse.

 

Inte förvånande då så får vårt hotell i Fuengirola, IPV Palace, högsta betyg! Här finns vad du behöver för att ditt event ska få en perfekt inramning: Stora bekväma rum, väl tilltagen frukost, à la carte­restaurang som är "top notch", fin spa-anläggning med bastu och gym, beachclub och ett härligt poolområde, paddel­bana och – och allt vid Medelhavets strand. Hotell har nu för åttonde året i rad utsetts till det finaste i Fuengirola!

Den första och sista natten bor vi på just IPV Palace. De fem nätterna vi har under själva resan blir på hotell av bra standard, med dusch och toalett på rummet. Vill du så kan du boka med enkelrumstillägg.  

Det kan vara bra att veta att samtliga måltider under detta event – frukost, lunch, fika och middagar – ingår samtliga kördagar. Här väljer vi såklart alternativ som passar även riktigt kräsna gommar!
 

3-8-hosten-20-9.JPG

DU SKA KÄNNA DEJ TRYGG & SÄKER

Vårt koncept för event med de fina BMW-maskinerna är att vi kör på säkra asfalterade vägar och vi kör i ett tempo som ingen känner sej stressad av. Alla som åkt med oss vet att de tas om hand på bästa sätt.

 

Det innebär att du såklart har din "egen" motorcykel under hela resan, det är minst två guider per event, där en alltid tar "täten" och en tar "kön" för att se till att gruppen hålls samman.

Inför varje dagsetapp är har du fått mineralvatten och choklad i topboxen, dagens rutt är inlagd i motorcykelns gps och vi inleder förstås med en kort brief om hur körningen är upplagd.

Våra guider är minst sagt erfarna förare som du är i trygga händer med. Det betyder förstås inte att det handlar om avancerad körning på våra resor.

RESEPROGRAM

arrow-down.png
arrow-up.png

Välkommen till Fuengirola!

När du har anlänt till Málagas flygplats så hämtas du upp och blir körd till Hotell IPV Palace & Spa som ligger på strandpromenaden i Fuengirola precis vid Medelhavet. Där äter vi en gemensam välkomstmiddag på kvällen!

arrow-down.png
arrow-up.png

El Chorro

Vi äter en gemensam frukost på hotellet och byter sedan om och träffas klockan 09:00 på parkeringen där motorcyklarna väntar. Efter en praktisk genomgång så börjar äventyret och vi sätter kurs mot den lilla charmiga bergsbyn El Chorro!
   

Redan efter ett par mil blir terrängen härligt kuperad och vägarna till de serpentiner som gör mc-åkningen till en ren fröjd! Det lär inte dröja länge förrän du kommer att förstå varför vi vill köra våra event här i södra Spanien och Portugal och ingen annanstans!


 Väl upp i bergen dricker vi vårt kaffe med ”rondell­vakterna” i El Burgo, ett stopp som nu blivit till en kär tradition för oss!
 

Efter ytterligare några härliga mil når vi så El Chorro, en slumrande idyll med 242 invånare. Fast skenet bedrar lite, för bara ett stenkast härifrån och finner vi El Camino del Ray, en vallfärdsort för bergslättare från hela världen. Vi nöjer oss dock med att i lugn och ro njuta av ”underhållningen” och äta lunch här.
   

På återresan till Fuengirola passerar vi små samhällen med namn som sätter fantasin i rörelse, Álora, Pizzara och Alhaurín el Grande, namn som vittnar om Spaniens mångkulturella förflutna. Det är små byar och städer som alla har en egen karaktär och unika traditioner – något man kan se med blotta ögat utan att vara särskilt påläst.
   

Dagens åkning avslutas på parkeringen vid hotellet med lite eftersnack. På kvällen är det fria aktiviteter och ett bra tillfälle att på egen hand och då till fots upptäcka Fuengirola. Eller så tar man en stunds avkoppling vid poolen eller i hotellets SPA och sedan kanske en nätt stund i baren.


 Dagens rutt cirka 250 km.

arrow-down.png
arrow-up.png

Zahara de la Sierra

Efter frukost så träffas vi denna dag vid motorcyklarna redan klockan 08:30. Dagens rutt är till Zahara. Vi börjar med att åka mot Marbella där vi sedan styr upp i bergen på den för många motorcyklister populära vägen mot Ronda – här lyser raksträckorna med sin frånvaro och vi blir direkt saliga av körningen på denna fantastiska rutt!


Vi kommer snart att köra in i den fina Parque natural de la Sierra Grazalema, och befinner oss nu på över 1.000 meters höjd, vilket vi känner inte minst på att här är så mycket svalare än vid Medelhavskusten. Kuriosa är att parken är ett av  UNESCO:s biosfärområden, och alltså har en natur och fauns som är skyddad och ska bevaras för framtida generationer. Förmiddagskaffet tar vi där det passar sig men lunchen blir traditionsenligt hos Juan i den lilla byn El Bosque.


Mätta och belåtna kör vi vidare upp i bergen och stannar så småningom på 1.188 meters höjd med en helt fantastisk utsikt över sjösystemet Embalse de Zahara-el Gastor. Blickar vi högre upp på berget ser vi den gamla staden Zahara de la Sierra, en gång ett starkt fäste för de muslimska morerna som under många hundra år var herrar över denna del Spanien.


På vägen hem igen kommer vi att skymta Ronda, en liten stad som anses av många vara en av Spaniens vackraste så kallade ”pueblos blancos”, det vill säga fritt översatt ”vita byar”.  Detta är bergstrakter som är minst sagt oländiga. Inte förvånande då att staden delas av en etthundratjugo meter djup ravin som bildats av floden Guadalevín. Tre broar leder över ravinen, en romersk byggd för mer än tvåtusen år sedan.

Återfärden till Fuengirola blir förstås inte bara en transportsträcka, utan vi avslutar storstilat med den kanske bästa mc-åkningen i denna del av världen, i bergsmassiven som vetter ned mot Medelhavets turkosblå vatten. Med andra ord ännu ett pass med magisk körning!
   

Det har blivit en lång men fantastisk dag, så när vi sedan sitter där lite matta på hotellet och smälter våra intryck kan det ju passa fint med en iskall öl eller något annat uppfriskande.
   

Dagens rutt cirka 340 km.

arrow-down.png
arrow-up.png

"Korkskruven"

Dagens rutt blir till det vi valt att kalla ”Korkskruven”! Som du förstår handlar det inte om fyrfiliga autostrador utan en vägsträcka som får den mest kräsne hojåkaren att jubla!
   

Prick klockan 09:00 drar vi iväg mot Málaga! Det blir lite av en transportsträcka på N-340 först – men också att bekanta sig med detta intensiva stråk är en upplevelse!  Snart vi styr upp mot bergen på en liten härlig asfaltsväg som vid en stigning går i en dubbel ”korkskruv”.  Nu möter oss berg och djupa dalar med helt magiska vägar!
   

Lunchen blir hos trevlige Manuel i den lilla byn Villanueva och åker sedan vidare på fantastiskt slingriga vägar och avslutar dagen hemma på hotellet.
   

Dagen och hela eventet avrundas med en liten avskedsmiddag på restaurang Area 51 i Fuengirolas hamn, ett sätt för oss på Carlbarks avsluta dessa fina dagar ihop!
   

Dagens rutt cirka 270 km.

arrow-up.png
arrow-down.png

Rutten?

 

Ja, vad händer sista dagen? Det blir en överraskning, men vi kan lova er att det blir ännu en underbar mc-dag i detta mc-paradis! 

arrow-down.png
arrow-up.png

Efter en gemensam frukost så rullar vår shuttle mot Málagas flygplats. Vill ni så går det utmärkt att stanna några dagar extra och njuta av värmen.

    
Alla kommer nog att vara lite omtumlade av alla intryck och förstås lite matta efter 85-90 mil i sadeln under bara några få dagar – men alla kommer att sätta sig på flyget tillbaka till vintern och Sverige med breda leenden, det kan vi lova!

arrow-down.png
arrow-up.png
6-lotta-lundqvist-foto-paul-danielsson.jpg

NÄRA NOG "ALL INCLUSIVE"

Hela idén med vårt eventupplägg är att det ska vara enkelt och smidigt, och allt du gör är att köper din flygbiljett till Málaga (TOR) och packar dina mc-kläder, sedan tar vi över!  


Svårare än så är det alltså inte att hänga med oss! Du bor riktigt bra på bra hotell under eventet, alla måltider ingår – frukost, lunch, fika och middagar – och självklart både hämtar och lämnar vi dig på flygplatsen.


Vi vill att du ska kunna fokusera på att få köra hoj och ha riktigt kul! Kort sagt att det ska vara enkelt, smidigt och förstås tryggt!

Vad ingår?

• Transfer Málaga flygplats

• 5 nätter IPV Palace & SPA (del i dubbelrum)

• 4 dagars mc-åkning, totalt cirka 100-120 mil

• Svenska guider på motorcykel

• Fabriksny svenskreg BMW R1300GS 2024

• Full mc-försäkring och all bränsle

• Teknisk support för motorcykel   

• Reservmotorcykel vid behov

• Frukost, lunch & fika alla dagar

• Välkomstmiddag och avskedsmiddag

Vad ingår inte?

• Flygresa & Personlig utrustning

• Middag kväll 2, 3 och 4

Vill du göra tillval?

• Passagerare    

• Enkelrum  

• Extranatt

Vi reserverar oss för felaktiga uppgifter och ändringar.

a-4-avfard-2019-10-06-foto-paul-danielsson.jpg
a-7-avfard-2019-10-06-foto-paul-danielsson.jpg

NÅGRA SAKER ATT TÄNKA PÅ

Även om vi kommer att göra allt för att du ska få en fantastisk resa så är det några saker du själv måste tänka på både inför eventet och under det: 

• Vi hämtar och lämnar dej på Málagas flygplats men meddela oss i god tid med vilken flight du kommer och ska flyga hem med. Meddela oss också i god tid eventuella förändringar av flygtiderna.
 

• Glöm inte att se till att du har en reseförsäkring ifall du skulle bli sjuk eller skadad under eventet. En sådan ingår ofta i hemförsäkringen, men dubbelkolla för säkerhets skull! Ett europeiskt försäkringsbevis som gäller inom EU får du gratis genom Försäkringskassan.


• Vi har "preppat" din topbox med vatten och choklad – men se till att dricka ordentligt, för ofta är det riktigt varma dagar i Spanien.

 

• Du ansvarar för din egen skyddsutrustning, och den ska du förstås se till är i bästa skick inför resan. Se också till att din utrustning klarar regn men också att du slipper frysa – även om det ofta är sol och varmt i Spanien kan vädret här som över allt annars växla med rejäla regn men också temperaturer som kryper ned mot nollan.
 

• Har du särskilda önskemål om mat så meddela oss i god tid innan eventet!

PRISER

BMW R1300GS 2024

21 900 SEK

KOMMANDE EVENT

bottom of page