top of page

MOTO GP-FINALEN

Häng med oss till Europa premiären av MotoGP-finalen i Portugal. Vem är snabbast 2024? Får Qurtararo fart på sin Yamaha eller kommer Marque tillbaks till storforna dagar? Eller är det några av ungtupparna som kommer att dominera mästerskapet! Vem vet, vad vi vet är att vi kommer att få en toppenfin mc-resa genom det vackra Andalusien vidare genom södra Spaniens magnifika landskap och in i södra Portugal på små slingriga vägar och med vyer som slår det mesta!

test-horn-gra.png

Detta event är en spännande kombination av riktigt kul körning  i grupp med ett gäng likasinnande

Efter första natten på vårt fina hotell i Fuengirola, IPV Palace & SPA blir det fem kul dagar ute på de spanska och portugiska vägarna där vi möter små charmiga byar och städer. Detta event är en spännande kombination av riktigt kul körning  i grupp med ett gäng likasinnade
   

Etapperna är 25–40 mil om dagen men stärkta av rejäla hotellfrukostar och på våra fina BMW R1300GS0-hojar är det ingen match!

 

 Vi avslutar förstås våra mc-dagar med en öl och kanske ett dopp i poolen och sedan en gemensam middag på kvällen.  

Mersmak? Ja, vi lär ses igen!

privat-IMG_2724.jpg

DU LÄR KLARA KÖRNINGEN GALANT!

Nej, nej, vi ska inte bada i floder ute i vildmarken med våra motorcyklar med vatten upp till midjan eller bära hojen upp för slänter genom buskar och snår. Självklart försöker vi undvika allt vad ”autopistor” – motorvägar – är och heter.

 

På samma gång ser vi såklart till att det blir en njutningsfull körning, med vägar i bra skick, fantastiska vyer, trevliga fika- och lunchstopp och hotell med god klass för att vila ut efter varje dagsetapp på mellan 20 och 30 mil.

 

Det blir såklart som det brukar på våra resor en del galna upptåg som både guider och gäster står för, och vi vågar utlova många skratt!

Svårighetsgrad? Har du bara några hundra svenska mil i kroppen och känner dig trygg på en mc så klarar du körningen på alla våra event, så också "The Golden Tour". Om du bara har lite grand erfarenhet av att köra mc, då klarar du att hänga med. Eller som vår guide Peter Lidén säger så pratar vi om en svårighetsgrad på 2 av 10!

Inte heller behöver du ha kört med oss tidigare för att välja just denna resa. Visst, den är lite längre än några av de andra, men det gör ju bara allt så mycket roligare! Eller hur?!

2ee6d9bd8c32f74_v6.jpeg=s1900.jpg

NÅGOT GOTT I MAGEN & EN SKÖN SÄNG

Nej, vi ska vi själva laga maten under bar himmel eller bo i timmerstugor. Gärna en hojkörning som stundtals kan vara lite krävande – men våra gäster vill bo bra, äta gott och kunna sätta lite guldkant på sin vistelse.

 

Inte förvånande då så får vårt hotell i Fuengirola, IPV Palace, högsta betyg! Här finns vad du behöver för att ditt event ska få en perfekt inramning: Stora bekväma rum, väl tilltagen frukost, à la carte­restaurang som är "top notch", fin spa-anläggning med bastu och gym, beachclub och ett härligt poolområde, paddel­bana och – och allt vid Medelhavets strand. Hotell har nu för åttonde året i rad utsetts till det finaste i Fuengirola!

Den första och sista natten bor vi på just IPV Palace. De fem nätterna vi har under själva resan blir på hotell av bra standard, med dusch och toalett på rummet. Vill du så kan du boka med enkelrumstillägg.  

Det kan vara bra att veta att samtliga måltider under detta event – frukost, lunch, fika och middagar – ingår samtliga kördagar. Här väljer vi såklart alternativ som passar även riktigt kräsna gommar!
 

3-8-hosten-20-9.JPG

DU SKA KÄNNA DEJ TRYGG & SÄKER

Vårt koncept för event med de fina BMW-maskinerna är att vi kör på säkra asfalterade vägar och vi kör i ett tempo som ingen känner sej stressad av. Alla som åkt med oss vet att de tas om hand på bästa sätt.

 

Det innebär att du såklart har din "egen" motorcykel under hela resan, det är minst två guider per event, där en alltid tar "täten" och en tar "kön" för att se till att gruppen hålls samman.

Inför varje dagsetapp är har du fått mineralvatten och choklad i topboxen, dagens rutt är inlagd i motorcykelns gps och vi inleder förstås med en kort brief om hur körningen är upplagd.

Våra guider är minst sagt erfarna förare som du är i trygga händer med. Det betyder förstås inte att det handlar om avancerad körning på våra resor.

RESEPROGRAM

arrow-down.png
arrow-up.png

Välkommen till Fuengirola!

När du har anlänt till Málagas flygplats så hämtas du upp och blir körd till Hotell IPV Palace & Spa som ligger på strandpromenaden i Fuengirola precis vid Medelhavet. Där äter vi en gemensam välkomstmiddag på kvällen!

arrow-down.png
arrow-up.png

Fuengirola–Monte Gordo

Vi startar dagen med en stärkande frukost tillsammans på hotellet för vi måste ladda för den nästan 38 mil långa dagsetappen. När vi sedan bytt om träffas vi klockan nio på parkeringen där motorcyklarna väntar. När vi packat hojarna och haft en kort genomgång, sätter vi av mot äventyret!
   

Det blir nu en åkning som heter duga, med serpentiner till vägar genom ett bergslandskap som bjuder på scenerier som tar andan ur de flesta! Vi dricker förstås vårt förmiddagskaffe med ”rondell­vakterna” i El Burgo, ett stopp som nu blivit till en kär tradition för oss!

Vi tar sedan riktning mot Sevilla vi kommer att passera Ronja och precis innan Sevilla styr vi sydväst och tar en liten färja över floden Guadalquivir, dagen avslutas precis inanför den Portugisiska gränsen i den lilla staden Monte Goro

 

Dagens rutt cirka 380 km.

arrow-down.png
arrow-up.png

Monte Gordo - Sagres

Dags för en ny härlig dag i sadeln! Vi startar med frukost vid åttasnåret för att sedan göra oss i ordning för att fortsätta vår resa.  Vi styr in i Portugal och åker på härliga kurviga vägar mot Portemao vi siktar på att anlända till banan i god tid till eftermiddagen sprint race.
   

Senare på eftermiddagen anländer vi till vårt hotell i Sagres där vi kommer att bo två nätter, så det blir kanske till och med att ”boa” in sig lite. ;) Dagen avslutas med en gemensam middag på hotellet.
   

Dagens rutt cirka 290 km.

 

arrow-down.png
arrow-up.png

MotoGP-kval

Så är det dags för MotoGP! Kval och Sprint står på programmet, Vi äter tidig frukost och tar därefter motorcyklarna och åker ut till Circuito de la Comunitat Valenciana, där vi kommer att tillbringa dagen. Vi har bokat bra läktarbiljetter på läktare ”Verde” där man ser ca 90% av banan.  Efter Sprint racet så styr vi hem till hotellet och på kvällen så äter vi gemensam middag.

 

arrow-down.png
arrow-up.png

MotoGP–tävlingsdagen

Så är det dags för MotoGP! Vi äter tidig frukost och tar därefter motorcyklarna och åker ut till banan, där vi kommer att tillbringa dagen och se samtliga klasser. Vi har bokat bra läktare
   

Efter tävlingen tar vi oss nöjda och glada tillbaka till Sagres   
   

Dagens rutt cirka 160 km

arrow-down.png
arrow-up.png

Motilla del Palancar–Mojácar


Frukost i vanlig ordning vid åtta och sedan förberedelser för dagen! Idag blir det åka bokstavligt talat, för nu stundar inte mindre än lite drygt fyrtio härliga mil!
 

När vi nu sätter kurs söderut så dröjer det inte länge förrän landskapet blir lika kuperat och bjuder på en mc-körning när den är som bäst, som i det magnifika bergsområdet Sierra Cabrera. Gillar du vin så kan det vara läge att lägga namn som Manchuela, Jumilla och Bullas på minnet, för här är ”nya” områden som helt klart vill sätta sig på finsmakarnas karta!
   

På kvällskvisten kan vi nog alla lite till mans vara rätt trötta men så nöjda köra in i Mojácar, en vacker, liten kuststad belägen vid Medelhavets strand. Staden är
fylld av historia och legender, men har trots det och sina magnifika stränder, så fortsätter Mojácar att vara en relativt dold skönhet.
   

På tal om stränder så ska vi naturligtvis bo som sig bör nämligen på hotell Continental Playa. Vi avslutar dagen med en gemensam middag på hotellet, men varför inte sedan ta en bensträckare och kanske något gott att dricka på någon av alla chiringuitos, små charmiga strandbarer.


Dagens rutt upp till 450 km.

arrow-down.png
arrow-up.png

Mojácar–Fuengirola


Efter ännu en stadig frukost fortsätter resan, som blir eventets sista etapp! Visst, det kommer att bli en del transportkörning ju närmare Málaga och Fuengirola vi närmar oss, men en del lite kul och udda vägsträckor återstår!

 

Kanske kommer du att känna igen det säregna landskapet vi inleder dagen med – trots att du aldrig satt din fot i denna del av Spanien. Då är du troligen lite av ett Clintan-fan. Det var nämligen här flera av hans så kallade spagetti-västernfilmer spelades in. Och tänk, också du får uppleva det i en sadel!
 

Efter ytterligare några mil av rolig körning på bergssluttningar ned mot det turkosa Medelhavet passerar vi Frigiliana, en by av många ansedd att vara den kanske vackraste av Andalusiens pueblos blancos, ”vita byar”. Sista biten kan vi stå på rätt duktigt, men nu vill vi nog ”hem” till vårt i Fuengirola och få ta den där ölen och kanske eftermiddagsdoppet. Vi avslutar förstås äventyret med gemensam middag på kvällen på trevliga restaurang Area 51.
   

Dagens rutt upp till 370 km.
 

arrow-down.png
arrow-up.png

Efter en gemensam frukost så rullar vår shuttle mot Málagas flygplats. Vill ni så går det utmärkt att stanna några dagar extra och njuta av värmen.    
 

Alla kommer nog att vara lite omtumlade av alla intryck och förstås lite matta efter alla mil i sadeln under bara några få dagar – men alla kommer att sätta sig på flyget tillbaka till vintern och Sverige med breda leenden, det kan vi lova!
   Mersmak? Ja, vi lär ses igen!

6-lotta-lundqvist-foto-paul-danielsson.jpg

NÄRA NOG "ALL INCLUSIVE"

Hela idén med vårt eventupplägg är att det ska vara enkelt och smidigt, och allt du gör är att köper din flygbiljett till Málaga (TOR) och packar dina mc-kläder, sedan tar vi över!  


Svårare än så är det alltså inte att hänga med oss! Du bor riktigt bra på bra hotell under eventet, alla måltider ingår – frukost, lunch, fika och middagar – och självklart både hämtar och lämnar vi dig på flygplatsen.


Vi vill att du ska kunna fokusera på att få köra hoj och ha riktigt kul! Kort sagt att det ska vara enkelt, smidigt och förstås tryggt!

Vad ingår?

• Transfer Málaga flygplats

• 4+1 dagars motorcykelkörning med guide, totalt cirka 170-180 mil

• Svenska guider på motorcykel

• Fabriksny svenskreg BMW R1250GS/A och F750GS av senaste modell

• Full mc-försäkring och all bränsle

• Teknisk support för motorcykel   

• Reservmotorcykel vid behov

• Sex hotellövernattningar i dubbelrum på hotell av god standard

• Frukost & fika alla dagar

• Luncher (ej söndag) och middagar (ej söndag)!

• Entré samt läktarplats på MotoGP-finalen.
• Bagageförvaring på IPV Palace i Fuengirola

Vad ingår inte?

• Flygresa & Personlig utrustning

Vill du göra tillval?

• Passagerare    

• Enkelrum  

• Extranatt

Vi reserverar oss för felaktiga uppgifter och ändringar.

a-4-avfard-2019-10-06-foto-paul-danielsson.jpg
a-7-avfard-2019-10-06-foto-paul-danielsson.jpg

NÅGRA SAKER ATT TÄNKA PÅ

Även om vi kommer att göra allt för att du ska få en fantastisk resa så är det några saker du själv måste tänka på både inför eventet och under det: 

• Vi hämtar och lämnar dej på Málagas flygplats men meddela oss i god tid med vilken flight du kommer och ska flyga hem med. Meddela oss också i god tid eventuella förändringar av flygtiderna.
 

• Glöm inte att se till att du har en reseförsäkring ifall du skulle bli sjuk eller skadad under eventet. En sådan ingår ofta i hemförsäkringen, men dubbelkolla för säkerhets skull! Ett europeiskt försäkringsbevis som gäller inom EU får du gratis genom Försäkringskassan.


• Vi har "preppat" din topbox med vatten och choklad – men se till att dricka ordentligt, för ofta är det riktigt varma dagar i Spanien.

 

• Du ansvarar för din egen skyddsutrustning, och den ska du förstås se till är i bästa skick inför resan. Se också till att din utrustning klarar regn men också att du slipper frysa – även om det ofta är sol och varmt i Spanien kan vädret här som över allt annars växla med rejäla regn men också temperaturer som kryper ned mot nollan.
 

• Har du särskilda önskemål om mat så meddela oss i god tid innan eventet!

PRISER

BMW F750GS

28 900 SEK

BMW R1250GS

28 900 SEK

KOMMANDE EVENT

bottom of page