top of page

THE GOLDEN TOUR

Äntligen! Efter önskemål från många återkommande gäster som vill upptäcka nya vägar har vi nu tagit fram ett nytt event – ”The Golden Tour of Andalucia”! Här har vi samlat några av de allra finaste guldkornen i denna del av Spanien, som det mytomspunna världsarvet Alhambra och den gamla staden Mojácar, idag  en omtyckt och livfull badort.

karta-golden-retusch.png
test-horn-gra.png

Denna gång kör vi i Andalusiens östra delar med start i bergen norr om Málaga med kurs mot Granada. Landskapet som möter oss är inte olikt det vi har runt Fuengirola men med höga, höga bergstoppar som Sierra Nevada (3.479 m) och Sierras de Tejeda (2.066 m) så blir vägarna såklart lite kurvigare, scenerierna lite mäktigare och helhetsupplevelsen kanske lite större.

Kontrasten är förstås stor mot det steniga och karga landskapet när vi kör mot Almería, där Europas enda öknen finns. För att inte tala om hur märkligt det är att möta små minst sagt säregna städer som Iznájar och Archidona. Ja, och så ett möte med en stad som Mojácar, där historia och nutid blandas i en härligt myllrande mix.

Höjdpunkten för alla sett till åkningen lär bli väg AL-3102 genom "El Alto de Velefique", ett bergspass på 1.800 meters höjd norr om Almería. Om vi säger serpentin, så förstår du. Galet de luxe!

OBS!

Från September 2024 så ändrar vi i dags schemat då är ankomstdagen "Söndag" som schemat nedan, resorna som görs under våren är ankomstdag "Lördag"     

privat-IMG_2724.jpg

DU LÄR KLARA KÖRNINGEN GALANT!

Nej, nej, vi ska inte bada i floder ute i vildmarken med våra motorcyklar med vatten upp till midjan eller bära hojen upp för slänter genom buskar och snår. Självklart försöker vi undvika allt vad ”autopistor” – motorvägar – är och heter.

 

På samma gång ser vi såklart till att det blir en njutningsfull körning, med vägar i bra skick, fantastiska vyer, trevliga fika- och lunchstopp och hotell med god klass för att vila ut efter varje dagsetapp på mellan 20 och 30 mil.

 

Det blir såklart som det brukar på våra resor en del galna upptåg som både guider och gäster står för, och vi vågar utlova många skratt!

Svårighetsgrad? Har du bara några hundra svenska mil i kroppen och känner dig trygg på en mc så klarar du körningen på alla våra event, så också "The Golden Tour". Om du bara har lite grand erfarenhet av att köra mc, då klarar du att hänga med. Eller som vår guide Peter Lidén säger så pratar vi om en svårighetsgrad på 2 av 10!

Inte heller behöver du ha kört med oss tidigare för att välja just denna resa. Visst, den är lite längre än några av de andra, men det gör ju bara allt så mycket roligare! Eller hur?!

2ee6d9bd8c32f74_v6.jpeg=s1900.jpg

NÅGOT GOTT I MAGEN & EN SKÖN SÄNG

Nej, vi ska vi själva laga maten under bar himmel eller bo i timmerstugor. Gärna en hojkörning som stundtals kan vara lite krävande – men våra gäster vill bo bra, äta gott och kunna sätta lite guldkant på sin vistelse.

 

Inte förvånande då så får vårt hotell i Fuengirola, IPV Palace, högsta betyg! Här finns vad du behöver för att ditt event ska få en perfekt inramning: Stora bekväma rum, väl tilltagen frukost, à la carte­restaurang som är "top notch", fin spa-anläggning med bastu och gym, beachclub och ett härligt poolområde, paddel­bana och – och allt vid Medelhavets strand. Hotell har nu för åttonde året i rad utsetts till det finaste i Fuengirola!

Den första och sista natten bor vi på just IPV Palace. De fem nätterna vi har under själva resan blir på hotell av bra standard, med dusch och toalett på rummet. Vill du så kan du boka med enkelrumstillägg.  

Det kan vara bra att veta att samtliga måltider under detta event – frukost, lunch, fika och middagar – ingår samtliga kördagar. Här väljer vi såklart alternativ som passar även riktigt kräsna gommar!
 

3-8-hosten-20-9.JPG
test-horn-gra.png

DU SKA KÄNNA DEJ TRYGG & SÄKER

Vårt koncept för event med de fina BMW-maskinerna är att vi kör på säkra asfalterade vägar och vi kör i ett tempo som ingen känner sej stressad av. Alla som åkt med oss vet att de tas om hand på bästa sätt.

 

Det innebär att du såklart har din "egen" motorcykel under hela resan, det är minst två guider per event, där en alltid tar "täten" och en tar "kön" för att se till att gruppen hålls samman.

Inför varje dagsetapp är har du fått mineralvatten och choklad i topboxen, dagens rutt är inlagd i motorcykelns gps och vi inleder förstås med en kort brief om hur körningen är upplagd.

Våra guider är minst sagt erfarna förare som du är i trygga händer med. Det betyder förstås inte att det handlar om avancerad körning på våra resor.

RESEPROGRAM   2024/2025

arrow-down.png
arrow-up.png

Välkommen till Fuengirola!

När du har anlänt till Málagas flygplats så hämtas du upp och blir körd till Hotell IPV Palace & Spa som ligger på strandpromenaden i Fuengirola precis vid Medelhavet. Där äter vi en gemensam välkomstmiddag på kvällen!

arrow-down.png
arrow-up.png

Fuengirola–Iznájar

Äntligen dags! Efter en stadig frukost, packar väskorna, lämnar dem i receptionen, byter om och samlas klockan 09.00 på parkeringen där motorcyklarna står. Efter en praktisk genomgång så startar äventyret!


Dagens färd går på härligt slingrande vägar genom ett av Spaniens vackraste bergsområden. Vi stannar till i den lilla charmiga byn Casarabonela och dricker vårt förmiddagskaffe hos vår vän Pedro. Efter ytterligare någon timmes kul körning äter vi en stadig lunch hos Manuel på Del Oasis i Villanueva. På sen eftermiddag når vackra Iznajar. Dagens rutt är cirka 227 km.
 

arrow-down.png
arrow-up.png

Iznájar–Cazorla

Denna dag kör vi vidare på härligt krokiga vägar åt nordost. Förmiddagskaffet dricker vi i Alcalá la Real, där den fina fästningen La Fortaleza från 1300-talet blir vårt landmärke, och lunch kommer vi att äta i Jaén. Vi styr vidare mot Carzorla, kanske en av de vackraste städerna i Spanien, alldeles nära dalen Arroyo Frío. Dagens rutt är cirka 251 km.

arrow-down.png
arrow-up.png

Cazorla–Mojácar

Ännu en dag med härlig mc-åkning ligger framför oss, där vi bland annat kommer att passera sjösystemet Embalse de Tranco och köra på de underbara vägarna från Hornos söderut. Dagen avslutas nere i den gamla Mojácar, där vi bor precis vid kanten till Medelhavet. Dagens rutt är cirka 310 km.

arrow-down.png
arrow-up.png

Mojácar–Guadix

Dagens etapp blir sannerligen en mc-dag att minnas! Höjdpunkten blir väg AL-3102 genom ”El Alto de Velefique”, ett bergspass på 1.800 meters höjd. Om vi säger serpentiner, så förstår du. Här pratar vi alltså om mc-åkning i världsklass! Dagens rutt är cirka 337 km.

arrow-down.png
arrow-up.png

Guadix–Alhambra


Efter frukost så fortsätter vår resa till Granada! Dagens rutt är den kortaste och vi är framme redan efter lunch så vi har gott om tid att få uppleva det magnifika världsarvet Alhambra. Dagens rutt är cirka 110 km.

arrow-down.png
arrow-up.png

Alhambra–Fuengirola


Ännu en underbar mc-dag, där vi åker på de fantastiska vägarna i Sierra Nevadas sluttningar ned mot det i solgasset glittrande Medelhavet. Det blir ännu några roliga mil på vägar kantade av åtskilliga fina små ”vita” byar innan vi på eftermiddagen är hemma i Fuengirola igen. Här rundar vi såklart av med något svalkande att dricka och lite skönt eftersnack och på kvällen middag på restaurang Horizonte. Dagens rutt cirka 275 km.

arrow-down.png
arrow-up.png

Frukost och egen tid på förmiddagen, och så hämtas du upp och blir körd till Málagas flygplats för hemresan. Mersmak? Ja, vi lär nog ses igen. Och igen ... ;)

6-lotta-lundqvist-foto-paul-danielsson.jpg

NÄRA NOG "ALL INCLUSIVE"

Hela idén med vårt eventupplägg är att det ska vara enkelt och smidigt, och allt du gör är att köper din flygbiljett till Málaga (TOR) och packar dina mc-kläder, sedan tar vi över!  


Svårare än så är det alltså inte att hänga med oss! Du bor riktigt bra på bra hotell under eventet, alla måltider ingår – frukost, lunch, fika och middagar – och självklart både hämtar och lämnar vi dig på flygplatsen.


Vi vill att du ska kunna fokusera på att få köra hoj och ha riktigt kul! Kort sagt att det ska vara enkelt, smidigt och förstås tryggt!

Vad ingår?

• Transfer Málaga flygplats

• 6 dagars mc-körning

• Svenska guider på motorcykel

• Fabriksny svenskreg BMW R1300GS/A och F800GS av senaste modell

• Full mc-försäkring och all bränsle

• Teknisk support för motorcykel   

• Reservmotorcykel vid behov

• Sju hotellövernattningar i dubbelrum på hotell av god standard

• Frukost, lunch & fika alla dagar

• Alla luncher och middagar!
• Bagageförvaring på IPV Palace i Fuengirola
 

Vad ingår inte?

• Flygresa & Personlig utrustning

Vill du göra tillval?

• Passagerare    

• Enkelrum  

• Extranatt

Vi reserverar oss för felaktiga uppgifter och ändringar.

a-4-avfard-2019-10-06-foto-paul-danielsson.jpg
a-7-avfard-2019-10-06-foto-paul-danielsson.jpg

NÅGRA SAKER ATT TÄNKA PÅ

Även om vi kommer att göra allt för att du ska få en fantastisk resa så är det några saker du själv måste tänka på både inför eventet och under det: 

• Vi hämtar och lämnar dej på Málagas flygplats men meddela oss i god tid med vilken flight du kommer och ska flyga hem med. Meddela oss också i god tid eventuella förändringar av flygtiderna.
 

• Glöm inte att se till att du har en reseförsäkring ifall du skulle bli sjuk eller skadad under eventet. En sådan ingår ofta i hemförsäkringen, men dubbelkolla för säkerhets skull! Ett europeiskt försäkringsbevis som gäller inom EU får du gratis genom Försäkringskassan.


• Vi har "preppat" din topbox med vatten och choklad – men se till att dricka ordentligt, för ofta är det riktigt varma dagar i Spanien.

 

• Du ansvarar för din egen skyddsutrustning, och den ska du förstås se till är i bästa skick inför resan. Se också till att din utrustning klarar regn men också att du slipper frysa – även om det ofta är sol och varmt i Spanien kan vädret här som över allt annars växla med rejäla regn men också temperaturer som kryper ned mot nollan.
 

• Har du särskilda önskemål om mat så meddela oss i god tid innan eventet!

PRISER

BMW F800GS

36 900 SEK

BMW R1300GS

36 900 SEK

KOMMANDE EVENT

bottom of page