top of page
collage-bruno-lindblom-1920x960x144ppi.j

Bruno Lindblom

"Portugal nästa...!"

Facebook-inlägg 2019-07-14

– Hur fick du nys om Portugal-eventet?
– På återträffen i Kumla i maj berättade Lasse om Portugal och jag blev direkt jättesugen för eventet i Spanien jag tidigare på våren var med på var det bästa jag varit med om! Jag har kört i Norge, Italien och Kroatien och det har varit bra men Spanien var något helt annat! Och åka själv eller med en kompis som jag gjort tidigare är inte samma sak för man vet ju inte vad man ska titta på och åker lite i blindo.

– Vad lockade dig att boka denna gång? 
– Jag känner inte till så mycket om Portugal men Lasse var så begeistrad och det smittade av sig. Jag kände direkt att jag skulle med på det. Vårens event blev fyllt direkt men då blev det chans i höst och jag anmälde mig.

 

– Är det något du särskilt ser fram emot?
– Mixen av mc-åkning och upplevelser av natur och kultur. Och avkoppling. Jag behöver ju inte själv sitta på cykeln och fundera på var jag ska stanna, äta eller sova i natt. Allt har ju Lasse redan fixat! Jag sätter mig bara på flyget och sedan är det klart! Tryggt och bra!

 

– Det stora med hojåkning i Spanien och Portugal?
– Det är något man måste uppleva! Naturen, klimatet men framför allt vägarna, som nästan känns som byggda för att köra motorcyklar på, skrattar han. Många har ju precis som jag varit i Spanien tidigare men man ser ju då inte landet och framför allt inte landsbygden på samma sätt. Och nu blir det alltså Portugal!

 

– Och att åka på event?
– Allt var toppen i våras men oväntat kul var att åka i grupp! Det var fösta gången jag körde så. Jag var med på resan på solokvist och kände ingen men det blev hur bra som helst, med underbara och avslappnade människor som var lätta att umgås med där mc-intresset förenade oss alla! 

 

Hur vill du summera eventet på flyget hem?
– Att den blev lika bra som den förra! Om något skulle strula så kan jag förstås ta det också. Det blir ju lite av en jungfrutur och jag har full förståelse för om inte allt funkar och det blir ju en del av resan. 

 

– Du är kanske redan nu pigg på fler event?
– Ja, jag gillar verkligen det konceptet! Drömmen nu är att köpa en hoj där nere av Lasse och köra hem den. Det skulle nog vara det häftigaste jag fått vara med om, sätta sig på en ny maskin, få en rutt inlagd på gps-en och sedan bara åka … 

Fakta: Bruno Lindblom är egentligen ganska färsk i sadeln och körkortet är bara tre år gammalt. Första maskinen blev en BMW K1200LT men Bruno ville ha något smidigare och lite ”busigare”, som han säger, och kör idag en 1200GS. Hemma är i Fornåsa, mittemellan Motala och Linköping, där det blir runt 300 mil om året.

Foto: Privat och Bengt "BeO" Ohlsson

Text: Paúl Danielsson

 

bottom of page