top of page

tis 15 nov.

|

Spanien

1 Plats kvar! 4 dagars mc åkning Andalusiens pärlor SPACIAL 15-20 Nov. -22

Read about the event in English further below! Vi kör vidare med vårt succéupplägg och bor på vårt 4 stjärniga Hotell IPV Palace IPV som ligger på strandpromenaden i Fuengirola med utsikt över medelhavet.

Registrering är stängd
Se andra evenemang
1 Plats kvar! 4 dagars mc åkning Andalusiens pärlor SPACIAL 15-20 Nov. -22
1 Plats kvar! 4 dagars mc åkning Andalusiens pärlor SPACIAL 15-20 Nov. -22

Tid och plats

15 nov. 2022 19:30 CET – 20 nov. 2022 07:00 CET

Spanien, Fuengirola

Om evenemanget

Andalusiens pärlor "Special"

Vi gör en specialare!  Samma pris som "vanliga" pärla men bjuder på en bonus dag :-) 

För åttonde året i rad så kör vi vidare med vårt succéupplägg i det populära eventet ”Andalusiens pärlor”. Här möts du av fantastiska mc-vägar men får samtidigt smaka på allt annat fantastiskt som Andalucía erbjudar av natur, historia och kultur Och förstås mat och dryck. Du bor på vårt fina fyrstjärniga hotell IPV Palace och SPA i Fuengirola vid Medelhavets strand.

Som vanligt på våra event så sker all körning med svenska guider. Vi delar in gästerna i grupper efter egna önskemål. Känner du dig som en normalbegåvad mc-förare kommer du att klara av körningen galant.

Dag 1 : Ankomst ( Tisdag 15 Nov)

Välkommen till Málaga! Du hämtas från flygplatsen och blir körd till Hotell Ipv Palace & Spa  i Fuengirola. Där äter vi sedan på kvällen alla tillsammans en välkomstmiddag!

Dag 2 : Mc dag 1: Rutten:El Chorro

Vi äter en gemensam frukost på hotellet och byter sedan om och träffas klockan 09:00 på parkeringen där motor­cyklarna väntar. Efter en praktisk genomgång så börjar äventyret och vi sätter kurs mot den lilla charmiga bergs­byn El Chorro!

Redan efter ett par mil blir terrängen härligt kuperad och vägarna till de serpentiner som gör mc-åkningen till en ren fröjd! Det lär inte dröja länge förrän du kommer att förstå varför vi vill köra våra event här i södra Spanien och Portugal och ingen annanstans!

Väl upp i bergen dricker vi vårt kaffe med ”rondellvakterna” i El Burgo, ett stopp som nu blivit till en kär tradition för oss!

Efter ytterligare några härliga mil når vi så El Chorro, en slumrande idyll 291 meter över havet och med 242 invånare. Fast skenet bedrar lite, för bara ett stenkast härifrån och finner vi El Camino del Ray, en vallfärdsort för bergslättare från hela världen. Vi nöjer oss dock med att i lugn och ro njuta av ”underhållningen” och äta lunch här.

På återresan till Fuengirola passerar vi små samhällen med namn som sätter fantasin i rörelse, Álora, Pizzara och Alhaurín el Grande, namn som vittnar om Spaniens mång­kulturella förflutna. Det är små byar och städer som alla har en egen karaktär och unika traditioner – något man kan se med blotta ögat utan att vara särskilt påläst.

Dagens åkning avslutas på parkeringen vid hotellet med lite eftersnack. På kvällen är det fria aktiviteter och ett bra tillfälle att på egen hand och då till fots upptäcka Fuengirola. Eller så tar man en stunds avkoppling vid poolen eller i hotellets SPA och sedan kanske en nätt stund i baren.

Dagens rutt cirka 25 mil.

Dag 3 : Mc dag 2: Rutten: Zahara 2:0

Efter frukost så träffas vi denna dag vid motorcyklarna redan klockan 08:30. Dagens rutt är till Zahara. Vi börjar med att åka mot Marbella där vi sedan styr upp i bergen på den för många motorcyklister populära vägen mot Ronda – här lyser raksträckorna med sin frånvaro och vi blir direkt saliga av körningen på denna fantastiska rutt!

Vi kommer snart att köra in i den fina Parque natural de la Sierra Grazalema, och befinner oss nu på över 1.000 meters höjd, vilket vi känner inte minst på att här är så mycket svalare än vid Medelhavskusten. Kuriosa är att parken är ett av UNESCO:s biosfärområden, och alltså har en natur och fauns som är skyddad och ska bevaras för framtida generationer. Förmiddagskaffet tar vi där det passar sig men lunchen blir traditionsenligt hos Juan i den lilla byn El Bosque.

Mätta och belåtna kör vi vidare upp i bergen och stannar så småningom på 1.188 meters höjd med en helt fantastisk utsikt över sjösystemet Embalse de Zahara-el Gastor. Blickar vi högre upp på berget ser vi den gamla staden Zahara de la Sierra, en gång ett starkt fäste för de muslimska morerna som under många hundra år var herrar över denna del Spanien.

På vägen hem igen kommer vi att skymta Ronda, en liten stad som anses av många vara en av Spaniens vackraste så kallade ”pueblos blancos”, det vill säga fritt översatt ”vita byar”. Detta är bergstrakter som är minst sagt oländiga. Inte förvånande då att staden delas av en etthundratjugo meter djup ravin som bildats av floden Guadalevín. Tre broar leder över ravinen, en romersk byggd för mer än tvåtusen år sedan.

Återfärden till Fuengirola blir förstås inte bara en trans­portsträcka, utan vi avslutar storstilat med den kanske bästa mc-åkningen i denna del av världen, i bergsmas­siven som vetter ned mot Medelhavets turkosblå vatten. Med andra ord ännu ett pass med magisk körning! Vi har kört denna rutt sedan startem men till i år så har vi ändrat en del av vägarna till ännu vackrare och finare vägar!

Det har blivit en lång men fantastisk dag, så när vi sedan sitter där lite matta på hotellet och smälter våra intryck kan det ju passa fint med en iskall öl eller något annat uppfriskande.

Dagens rutt cirka 34 mil.

Dag 4 : Mc dag 3. Rutten: ”El torcal”

Prick klockan 09:00 så styr vi upp mot bergen på en liten härlig asfalts­väg. Nu möter oss berg och djupa dalar med helt magiska vägar! Under förmiddagen så kommer vi till ”E l Torcal de Antequera som är ett naturreservat i bergskedjan Sierra del Torcal som ligger söder om staden Antequera. Det är känt för sina ovanliga landformer och anses vara ett av de mest imponerande karstlandskapen i Europa. Lunchen blir hos trevlige Manuel i den lilla byn Villanueva och åker sedan vidare på fantastiskt slingriga vägar och avslutar dagen hemma på hotellet.

Dagens rutt cirka 28 mil.

Dag 5 : Mc dag 4.  "Bonus rutten"!

Dagen kommer att bli en överaskning och vi kan lova er fantastisk mc åkning    

Dagen och hela eventet avrundas med en liten av­skedsmiddag påRestaurang da Verona i Fuengirolas, ett sätt för oss på Carlbarks avsluta dessa fina dagar ihop!

Dagens rutt cirka 25 mil.

Dag 5 –. Avresa Fuengirola - Malaga (Söndag 20 Nov)

Efter en gemensam frukost så rullar vår shuttle mot Málagas flygplats. Vill ni så går det utmärkt att stanna några dagar extra och njuta av värmen.

Alla kommer nog att vara lite omtumlade av alla intryck och förstås lite matta efter 110-120 mil i sadeln under bara några få dagar – men alla kommer att sätta sig på flyget tillbaka till vintern och Sverige med breda leenden, det kan vi lova!

Fakta: 

• 4 nätter på Hotell  IPV Palace & Spa i Fuengirola

• 3 dagars mc åkning ca 85-90 mil

Vad ingår:

• Transfer: flygplatsen - Hotell - flygplats

• Fabriks ny svensk registrerad Motorcykel inkl bränsle & försäkring

• Svenska guider

• Hotell inkl frukost ( del i dubbelrum)

• Samtliga luncher

• Välkomnst middagar & avskeds middag. 

Vad ingår ej:

• Flygresa

• Middag kväll 2,3 & 4

Vad behöver jag tänka på?

• Boka flyg till Malaga (AGP) ta det flyget som passar dig bäst vi hämtar upp dig på flygplatsen 

• Packa resväskan med din mc utrustning ta flyget till Malaga sedan fixar vi resten :-) 

Guider:

• Lasse Carlbark & Bengt "BeO" Ohlsson

 Är ni ett större gäng som vill ha en egen grupp så hör av er så kan vi säkert lösa det, Maila till: event@carlbarks.se   

Biljetter

 • BMW F750GS Sänkt

  Fabrikssänkt Sadelhöjd 770 mm

  15 900,00 kr
  Slutsåld
 • BMW R1250GS / R1250 GS Adv.

  16 900,00 kr
  Försäljning avslutad
 • BMW R1250GS/R1250GS Adv.Sänkt

  Fabrikssänkt Sadelhöjd 800 mm

  16 900,00 kr
  Försäljning avslutad
 • Som passagerare

  7 500,00 kr
  Försäljning avslutad
 • Enkelrumstillägg 5 nätter

  1 920,00 kr
  Försäljning avslutad
 • Extranatt del i dubbelrum

  750,00 kr
  Försäljning avslutad

Totalt

0,00 kr

Dela detta evenemang

bottom of page