top of page

tors 03 nov.

|

Spanien

( 3 platser kvar) MotoGP-finalen i Valencia 3-9 Nov. 2022

Read about the event in English further below! För femte året i rad gör vi en MC-resa genom det vackra Andalusien till MotoGP-finalen i Valencia. Vi kommer att spendera två dagar på små slingriga vägar för att ta oss till Hotell Setos i Motilla.

Registrering är stängd
Se andra evenemang
( 3 platser kvar) MotoGP-finalen i Valencia 3-9 Nov. 2022
( 3 platser kvar) MotoGP-finalen i Valencia 3-9 Nov. 2022

Tid och plats

03 nov. 2022 19:00 – 09 nov. 2022 07:58

Spanien, Fuengirola

Om evenemanget

Vi har ännu inte fått datumet för säsongsfinalen av MotoGP säsongen 2021 men vi kommer som vanligt att arrangera en resa dit.

Moto GP Finalen på Valencia!

För femte året i rad gör vi en MC-resa genom det vackra Andalusien på små slingriga vägar till MotoGP-finalen i Valencia! Vi kommer att ha fina biljetter på Circuito de la Comunitat Valenciana, där vi kommer att sitta på läktaren ”Verde”. Tävlingsdagen avslutas med MotoGP-finalen där vi får se giganterna Rossi, Marquez,  Viñales göra upp om mästerskapet. När vi sedan vänder ”hemåt” så åker vi förstås andra roliga vägar i södra Spaniens magnifika landskap. 

Detta event är en spännande kombination av riktigt kul körning, både i grupp och på egen hand de sträckor man vill, och att få se andra köra. Ja, det är precis vad vi ska få göra i Valencia vid den härliga motorfesten MotoGPfinalen! Känner du dig som en normalbegåvad mc-förare kommer du att klara av körningen galant!

Torsdag 3 november – Ankomst 

Välkommen till Málaga! Du hämtas från flygplatsen till Hotell Occidental i Fuengirola. Där äter vi sedan på kvällen alla tillsammans en välkomst middag!

Fredag 4 november – Fuengirola–Cazorla 

Vi startar dagen med en stärkande frukost tillsammans på hotellet för vi måste ladda för den nästan 37 mil långa dagsetappen. När vi sedan bytt om träffas vi klockan nio på parkeringen där motorcyklarna väntar. När vi packat hojarna och haft en kort genomgång, sätter vi av mot äventyret! Det blir nu en åkning som heter duga, med serpentiner till vägar genom ett bergslandskap som bjuder på scenerier som tar andan ur de flesta! Vi dricker förstås vårt förmiddagskaffe med ”rondell vakterna” i El Burgo, ett stopp som nu blivit till en kär tradition för oss! Nu tar vi sikte på Antequerra och passerar på vägen dit små samhällen med namn som sätter fantasin i rörelse, Álora, Pizzara och Alharurín el Grande, namn som vittnar om Spaniens mångkulturella förflutna. Det är små byar och städer som alla har en egen karaktär och unika traditioner – något man kan se med blotta ögat utan att vara särskilt påläst. Vi drar oss nu nordöst med siktet inställt på Jaén, en stad som trots sin storlek är märkligt okänd för de flesta. Kanske gör vi ett stopp om gruppen är pigg på det, för här möter oss verkligen historiens vingslag, med byggnadsverk ända sedan 1000-talet då morerna la grunden till staden. De mest betydande resterna av den moriska eran i Andalusien de största arabiska baden. Jaéns stora stolthet är annars katedralen som började byggas i slutet av 1500-talet och som under den långa byggnadstiden fått flera olika konstnärliga stilar vilket kanske snart också kvalificerar den som ett av UNESCO:s världsarv. Vi lämnar Jaén bakom oss på sen eftermiddag och anländer ett par timmars makalöst kul körning senare till vårt stopp för natten, Cazorla, en bedårande vacker stad med runt sjutusen själar på gränsen till Parque Natural Sierra de Castril. Vi bor på ”Hotell Balneario Park, där vi rundar av dagen med en god middag tillsammans i all stillsamhet. Kvällen lär efter de många milen gå i lugnets tecken, men det är ingen dum idé att titta närmare på Cazorla på egen hand. Eller så nöjer man sig med en nätt stund och lite eftersnack i baren. Dagens rutt cirka 37 mil.

Lördag 5 november – Cazorla–Motilla del Palancar 

Dags för en ny härlig dag i sadeln! Vi startar med frukost vid åttasnåret för att sedan göra oss i ordning för att fortsätta vår resa. Dagsrutten blir lite nättare idag, strax under trettio mil. Också karaktären på körningen är lite annorlunda mot igår. Ganska snart efter det att vi lämnat Cazorla bakom oss blir landskapet mycket mera utsträckt och stora slätter tar vid. Självklart har vi sett till att hitta utmanade vägar ändå, för vi är ju här för att åka hoj på riktigt, eller hur! Annat landskap, ja, men scenerierna som möter oss här går inte av för hackor de heller, där vi kommer att slås av all bördighet. Om du inte redan kände till det så är det i dessa trakter det odlas mest vin i Spanien, där inte minst området La Mancha på allvar har tagit upp kampen med Rioja och Navarra både sett till volymer och kvalitet. På eftermiddagen anländer vi till hotell Setos i Motilla del Palancar där vi kommer att bo två nätter, så det blir kanske till och med att ”boa” in sig lite. ;) Dagen avslutas med en gemensam middag på hotellet. Varför inte passa på att smaka av just något vin från trakterna! Dagens rutt cirka 29 mil.

Söndag 6 november – MotoGP–tävlingsdagen 

Så är det dags för MotoGP! Vi äter tidig frukost och tar därefter motorcyklarna och åker ut till Circuito de la Comunitat Valenciana, där vi kommer att tillbringa dagen och se samtliga klasser. Vi har bokat bra läktarbiljetter på läktare ”Verde” där man ser ca 90% av banan. Ja, vi ska nu få se racinggiganterna Márquez och Dovizioso, Rossi, Lorenzo och Viñales göra upp om mästerskapet och årets buckla! Har du aldrig varit här så kommer du förstå att racing är stort i Spanien, men vi har varit ut i god tid och hett eftertraktade biljetter till en av årets riktiga höjdpunkter inom mc-världen! Efter tävlingen tar vi oss nöjda och glada tillbaka till Motilla del Palancar och vårt hotell. Kvällen är vikt för egna aktiviteter. Dagens rutt cirka 25 mil.

Måndag 7 november – Motilla del Palancar–Mojácar 

Frukost i vanlig ordning vid åtta och sedan förberedelser för dagen! Idag blir det åka bokstavligt talat, för nu stundar inte mindre än lite drygt fyrtio härliga mil! När vi nu sätter kurs söderut så dröjer det inte länge förrän landskapet blir lika kuperat och bjuder på en mc-körning när den är som bäst, som i det magnifika bergsområdet Sierra Cabrera. På tal om vin, förresten, så kan det vara läge att lägga namn som Manchuela, Jumilla och Bullas på minnet, för här är ”nya” områden som helt klart vill sätta sig på finsmakarnas karta! På kvällskvisten kan vi nog alla lite till mans vara rätt trötta men så nöjda köra in i Mojácar, en vacker, liten kuststad belägen vid Medelhavets strand. Staden är fylld av historia och legender, men har trots det och sina magnifika stränder, så fortsätter Mojácar att vara en relativt dold skönhet. På tal om stränder så ska vi naturligtvis bo som sig bör nämligen på hotell Continental Playa. Vi avslutar dagen med en gemensam middag på hotellet, men varför inte sedan ta en bensträckare och kanske något gott att dricka på någon av alla chiringuitos, små charmiga strandbarer. Dagens rutt upp till 45 mil.

Tisdag 8 november – Mojácar–Fuengirola 

Efter ännu en stadig frukost fortsätter resan, som blir eventets sista etapp! Visst, det kommer att bli en del transportkörning ju närmare Málaga och Fuengirola vi närmar oss, men en del lite kul och udda vägsträckor återstår! Kanske kommer du att känna igen det säregna landskapet vi inleder dagen med – trots att du aldrig satt din fot i denna del av Spanien. Då är du troligen lite av ett Clintan-fan. Det var nämligen här flera av hans så kallade spagetti-västernfilmer spelades in. Och tänk, också du får uppleva det i en sadel! Efter ytterligare några mil av rolig körning på bergssluttningar ned mot det turkosa Medelhavet passerar vi Frigiliana, en by av många ansedd att vara den kanske vackraste av Andalusiens pueblos blancos, ”vita byar”. Sista biten kan vi stå på rätt duktigt, men nu vill vi nog ”hem” till vårt i Fuengirola och få ta den där ölen och kanske eftermiddagsdoppet. Vi avslutar förstås äventyret med gemensam middag på kvällen på trevliga restaurang La Verona i Fuengirola. Dagens rutt upp till 37 mil.

Onsdag 9 november – Hemresa 

Efter en gemensam frukost så rullar vår shuttle mot Málagas flygplats. Vill ni så går det utmärkt att stanna några dagar extra och njuta av värmen. Alla kommer nog att vara lite omtumlade av alla intryck och förstås lite matta efter alla mil i sadeln under bara några få dagar – men alla kommer att sätta sig på flyget tillbaka till vintern och Sverige med breda leenden, det kan vi lova! Mersmak? Ja, vi lär ses igen!

I resan ingår:

• Shuttle från och till Malaga flygplats

• 6 nätter på hotell (del i dubbelrum) inklusive frukost

• Lunch samtliga dagar

• Middag samtliga dagar

• Entré samt läktarplats på MotoGP-finalen.

• 4+1 dagars motorcykelkörning med guide

• Svenska – och engelsktalande – guider

• Motorcykel: Fabriksny svenskregistrerad BMW F750GS, R1250GS samt R1250GS Adventure

• Bränsle

• Försäkring

Detta ingår inte:

• Flyg ToR Malaga*

• Personlig mc utrustning

Vad behöver jag tänka på?

• Boka flyg till Malaga (AGP) ta det flyget som passar dig bäst vi hämtar upp dig på flygplatsen 

• Packa resväskan med din mc utrustning ta flyget till Malaga sedan fixar vi resten :-) 

Guider:

• Lasse Carlbark Peter Linden & Bengt "BeO" Ohlsson

Visst låter det kul! Vi har begränsat antal platser så vänta inte för länge med att boka. 

 

 

ABOUT THE EVENT

 

Join us and watch the MotoGP final in Valencia! For the fourth consecutive year, we make a motorcycle trip through beautiful Andalusia to the MotoGP final in Valencia. We will spend two days on small winding roads taking us to the Hotel Setos in Motilla del Palancar.

 

About the event

For the fourth consecutive year, we take a motorcycle trip through beautiful Andalusia to the MotoGP final in Valencia. We will spend two days on small winding roads to get to the Hotel Setos in Motilla del Palancar where we will stay the night both before and after the race. Sunday morning we head to Circuito de la Comunitat Valenciana where we have good tickets in the "Verde" stand. During the day we will see all the classes and the race day ends with the MotoGP final where we will see the giants Rossi, Marquez, Vinales compete for the championship. On our journey home, we take a new route through this beautiful landscape.

 

The guides on the trip are Lasse Carlbark, Peter Lindén and Bengt "BeO Olsson. The number of places available is limited to fifteen people. The motorcycles at your disposal are Swedish-registered, factory-new, fully equipped R1250GS and R1250GS Adventur of the 2020 model, with GPS where every day's route is preprogrammed in, as well as side bags and a top box so we can accommodate luggage. Suitcases etc. can be left at the hotel in Fuengirola.

 

The trip includes: Transfer to and from the airport, motorcycle, insurance, fuel, hotel (shared double room, six nights), breakfast, lunch (not on Sunday), dinner (not on Sunday), entrance and your ticket to the MotoGP final.

 

We will travel a total of about 1600-1800 kilometres travelling on smaller roads. You can choose whether you want to go in a group with one of the guides or if you want to go on your own. There will be long driving stretches every day with beautiful motorcycle rides in a fantastic landscape.

 

• On Thursday XX/11 we will pick you up at Malaga Airport. We then start with a welcome dinner and introduction at the hotel Occidental in Fuengirola. Suitable flights from Arlanda are Norwegian, departing 11:45 from Arlanda and landing in Malaga at 16:00.

 

• Friday XX/11 starts with breakfast at 08:00. After that, we pack the motorcycles and start our adventure. Today's route will be about 400-450 kilometres, and we will stay at "Hotel Balneario Park near Cazorla" where we have a shared dinner in the evening.

 

• Saturday XX/11 starts with breakfast at 08:00. After breakfast, we continue our journey with the day's route being about 350-400 kilometres. In the afternoon we arrive at Hotel Setos in Motilla del Palancar where we will stay for two nights. The day ends with a shared dinner at the hotel.

 

• Sunday XX/11 and it is time for the MotoGP. We eat an early breakfast and then take the motorcycles out to Circuito de la Comunitat Valenciana, where we will spend the day. We have booked good grandstand tickets in the "Verde" stands where you can see about 90% of the course. After the race, there are free activities.

 

• Monday XX/11 we eat breakfast at 08:00 before heading "home". We will ride about 400-450 kilometres and stay at the Continental Playa hotel in Mojacar. The day ends with a shared dinner at the hotel.

 

• On Tuesday XX/11 we will eat breakfast as usual at 08:00 before continuing our journey. Today's route will be about 400 kilometres returning "home" to IPV Palace and Spa in Fuengirola in the afternoon. We end the adventure with dinner at the restaurant Area 51 during the evening.

 

• Wednesday XX/11 we eat breakfast before departing for the airport. A suitable flight is Norwegian, which departs 12:25 from Malaga Airport and arrives at Arlanda 16:45

 

The trip includes:

• Shuttle to and from Malaga Airport

• 6 nights at the hotel (shared double room) including breakfast

• Lunch on all days

• Dinner on all days

• Entrance pass and seat in the stand at the MotoGP final.

• 4 + 1 day's motorcycle riding with a guide

• Swedish – English spoken – guides

• Motorcycle: Factory new, Swedish registered BMW F750GS, R1250GS and R1250GS Adventur

• Fuel

• Insurance

 

Not included:

• Flight to and from Malaga 

• Personal motorcycle equipment

Guider:

• Lasse Carlbark & Bengt "BeO" Ohlsson

 

A limited number of places available, so don't wait too long to book.

Biljetter

 • BMW R1250GS / R1250 GS Adv.

  28 900,00 kr
  Försäljning avslutad
 • Enkelrumstillägg 6 nätter

  2 880,00 kr
  Försäljning avslutad
 • Extranatt del i dubbelrum

  750,00 kr
  Försäljning avslutad
 • Extranatt enkelrum

  1 300,00 kr
  Försäljning avslutad

Totalt

0,00 kr

Dela detta evenemang

bottom of page