top of page

ons 13 nov.

|

Spanien

(3 platser kvar) MotoGP-finalen i Valencia 13-20 nov 2024

MotoGP resan är en riktig höjdare! Nu lägger vi till en dag så vi kan se klval och sprint racet på lördagen.

(3 platser kvar) MotoGP-finalen i Valencia 13-20 nov 2024
(3 platser kvar) MotoGP-finalen i Valencia 13-20 nov 2024

Tid och plats

13 nov. 2024 19:00 – 20 nov. 2024 07:00

Spanien, Fuengirola

Om evenemanget

Nu utökar vi "GP Resan" med ytterligare en dag så vi kan se kvalet och sprinrracet på Lördagen.  

Moto GP Finalen på Valencia!

För åttonde året gör vi en MC-resa genom det vackra Andalusien på små slingriga vägar till MotoGP-finalen i Valencia! Vi kommer att ha fina biljetter på Circuito de la Comunitat Valenciana, där vi kommer att sitta på läktaren ”Verde”. Tävlingsdagen avslutas med MotoGP-finalen där vi får se giganterna Bagnaia, Márquez, Qutararo,  och Marini göra upp om mästerskapet. När vi sedan vänder ”hemåt” så åker vi förstås andra roliga vägar i södra Spaniens magnifika landskap. 

Detta event är en spännande kombination av riktigt kul körning, både i grupp och på egen hand de sträckor man vill, och att få se andra köra. Ja, det är precis vad vi ska få göra i Valencia vid den härliga motorfesten MotoGPfinalen! Känner du dig som en normalbegåvad mc-förare kommer du att klara av körningen galant!

Onsdag 13 november – Ankomst 

Välkommen till Málaga! Du hämtas från flygplatsen till Hotell IPV Palace i Fuengirola. Där äter vi sedan på kvällen alla tillsammans en välkomst middag!

Torsdag 14 november – Fuengirola–Cazorla 

Vi startar dagen med en stärkande frukost tillsammans på hotellet för vi måste ladda för den nästan 37 mil långa dagsetappen. När vi sedan bytt om träffas vi klockan nio på parkeringen där motorcyklarna väntar. När vi packat hojarna och haft en kort genomgång, sätter vi av mot äventyret! Det blir nu en åkning som heter duga, med serpentiner till vägar genom ett bergslandskap som bjuder på scenerier som tar andan ur de flesta! Vi dricker förstås vårt förmiddagskaffe med ”rondell vakterna” i El Burgo, ett stopp som nu blivit till en kär tradition för oss! Nu tar vi sikte på Antequerra och passerar på vägen dit små samhällen med namn som sätter fantasin i rörelse, Álora, Pizzara och Alharurín el Grande, namn som vittnar om Spaniens mångkulturella förflutna. Det är små byar och städer som alla har en egen karaktär och unika traditioner – något man kan se med blotta ögat utan att vara särskilt påläst. Vi drar oss nu nordöst med siktet inställt på Jaén, en stad som trots sin storlek är märkligt okänd för de flesta. Kanske gör vi ett stopp om gruppen är pigg på det, för här möter oss verkligen historiens vingslag, med byggnadsverk ända sedan 1000-talet då morerna la grunden till staden. De mest betydande resterna av den moriska eran i Andalusien de största arabiska baden. Jaéns stora stolthet är annars katedralen som började byggas i slutet av 1500-talet och som under den långa byggnadstiden fått flera olika konstnärliga stilar vilket kanske snart också kvalificerar den som ett av UNESCO:s världsarv. Vi lämnar Jaén bakom oss på sen eftermiddag och anländer ett par timmars makalöst kul körning senare till vårt stopp för natten, Cazorla, en bedårande vacker stad med runt sjutusen själar på gränsen till Parque Natural Sierra de Castril. Vi bor på ”Hotell Balneario Park, där vi rundar av dagen med en god middag tillsammans i all stillsamhet. Kvällen lär efter de många milen gå i lugnets tecken, men det är ingen dum idé att titta närmare på Cazorla på egen hand. Eller så nöjer man sig med en nätt stund och lite eftersnack i baren. Dagens rutt cirka 37 mil.

Fredag 15 november – Cazorla–Motilla del Palancar 

Dags för en ny härlig dag i sadeln! Vi startar med frukost vid åttasnåret för att sedan göra oss i ordning för att fortsätta vår resa. Dagsrutten blir lite nättare idag, strax under trettio mil. Också karaktären på körningen är lite annorlunda mot igår. Ganska snart efter det att vi lämnat Cazorla bakom oss blir landskapet mycket mera utsträckt och stora slätter tar vid. Självklart har vi sett till att hitta utmanade vägar ändå, för vi är ju här för att åka hoj på riktigt, eller hur! Annat landskap, ja, men scenerierna som möter oss här går inte av för hackor de heller, där vi kommer att slås av all bördighet. Om du inte redan kände till det så är det i dessa trakter det odlas mest vin i Spanien, där inte minst området La Mancha på allvar har tagit upp kampen med Rioja och Navarra både sett till volymer och kvalitet. På eftermiddagen anländer vi till hotell Hotel Recidencia Isabell där vi kommer att bo tre nätter, så det blir kanske till och med att ”boa” in sig lite. ;) Dagen avslutas med en gemensam middag på hotellet. Varför inte passa på att smaka av just något 

vin från trakterna! Dagens rutt cirka 29 mil.

Lördag 16 november – MotoGP–Kval-Sprinrace 

Så är det dags för MotoGP! Kval och Sprint står på programmet, Vi äter tidig frukost och tar därefter motorcyklarna och åker ut till Circuito de la Comunitat Valenciana, där vi kommer att tillbringa dagen. Vi har bokat bra läktarbiljetter på läktare ”Verde” där man ser ca 90% av banan.  Efter Sprint racet så styr vi hem till hotellet och på kvällen så äter vi gemensam middag. 

Söndag 17 november – MotoGP–tävlingsdagen 

Så är det dags för MotoGP! Vi äter tidig frukost och tar därefter motorcyklarna och åker ut till Circuito de la Comunitat Valenciana, där vi kommer att tillbringa dagen och se samtliga klasser. Ja, vi ska nu få se racinggiganterna Bagnaia, Márquez, Qutararo,  och Marini göra upp om mästerskapet och årets buckla! Har du aldrig varit här så kommer du förstå att racing är stort i Spanien, men vi har varit ut i god tid och hett eftertraktade biljetter till en av årets riktiga höjdpunkter inom mc-världen! Efter tävlingen tar vi oss nöjda och glada tillbaka till Motilla del Palancar och vårt hotell. Kvällen är vikt för egna aktiviteter. Dagens rutt cirka 25 mil.

Måndag 18 november – Motilla del Palancar–Mojácar 

Frukost i vanlig ordning vid åtta och sedan förberedelser för dagen! Idag blir det åka bokstavligt talat, för nu stundar inte mindre än lite drygt fyrtio härliga mil! När vi nu sätter kurs söderut så dröjer det inte länge förrän landskapet blir lika kuperat och bjuder på en mc-körning när den är som bäst, som i det magnifika bergsområdet Sierra Cabrera. På tal om vin, förresten, så kan det vara läge att lägga namn som Manchuela, Jumilla och Bullas på minnet, för här är ”nya” områden som helt klart vill sätta sig på finsmakarnas karta! På kvällskvisten kan vi nog alla lite till mans vara rätt trötta men så nöjda köra in i Mojácar, en vacker, liten kuststad belägen vid Medelhavets strand. Staden är fylld av historia och legender, men har trots det och sina magnifika stränder, så fortsätter Mojácar att vara en relativt dold skönhet. På tal om stränder så ska vi naturligtvis bo som sig bör nämligen på hotell Continental Playa. Vi avslutar dagen med en gemensam middag på hotellet, men varför inte sedan ta en bensträckare och kanske något gott att dricka på någon av alla chiringuitos, små charmiga strandbarer. Dagens rutt upp till 45 mil.

Tisdag 19 november – Mojácar–Fuengirola 

Efter ännu en stadig frukost fortsätter resan, som blir eventets sista etapp! Visst, det kommer att bli en del transportkörning ju närmare Málaga och Fuengirola vi närmar oss, men en del lite kul och udda vägsträckor återstår! Kanske kommer du att känna igen det säregna landskapet vi inleder dagen med – trots att du aldrig satt din fot i denna del av Spanien. Då är du troligen lite av ett Clintan-fan. Det var nämligen här flera av hans så kallade spagetti-västernfilmer spelades in. Och tänk, också du får uppleva det i en sadel! Efter ytterligare några mil av rolig körning på bergssluttningar ned mot det turkosa Medelhavet passerar vi Frigiliana, en by av många ansedd att vara den kanske vackraste av Andalusiens pueblos blancos, ”vita byar”. Sista biten kan vi stå på rätt duktigt, men nu vill vi nog ”hem” till vårt i Fuengirola och få ta den där ölen och kanske eftermiddagsdoppet. Vi avslutar förstås äventyret med gemensam middag på kvällen på trevliga restaurang La Verona i Fuengirola. Dagens rutt upp till 37 mil.

Onsdag 20 november – Hemresa 

Efter en gemensam frukost så rullar vår shuttle mot Málagas flygplats. Vill ni så går det utmärkt att stanna några dagar extra och njuta av värmen. Alla kommer nog att vara lite omtumlade av alla intryck och förstås lite matta efter alla mil i sadeln under bara några få dagar – men alla kommer att sätta sig på flyget tillbaka till vintern och Sverige med breda leenden, det kan vi lova! Mersmak? Ja, vi lär ses igen!

I resan ingår:

• Shuttle från och till Malaga flygplats

• 6 nätter på hotell (del i dubbelrum) inklusive frukost

• Lunch samtliga dagar

• Middag samtliga dagar

• Entré samt läktarplats på MotoGP-finalen.

• 4+1 dagars motorcykelkörning med guide

• Svenska – och engelsktalande – guider

• Motorcykel: Fabriksny svenskregistrerad BMW R1300GS

• Bränsle

• Försäkring

Detta ingår inte:

• Flyg ToR Malaga*

• Personlig mc utrustning

Vad behöver jag tänka på?

• Boka flyg till Malaga (AGP) ta det flyget som passar dig bäst vi hämtar upp dig på flygplatsen 

• Packa resväskan med din mc utrustning ta flyget till Malaga sedan fixar vi resten :-) 

Är åkningen svår?

• Du bör vara en medelduktig mc förarre och du bör ha en del mil i kroppen och klara långa dagar, denna resan är fantastisk inte speciellt svår åkt, det är långa dagar så du bör vara en "uthållig" mc förare.  

Guider:

• Lasse Carlbark Peter Linden & Bengt "BeO" Ohlsson

Visst låter det kul! Vi har begränsat antal platser så vänta inte för länge med att boka. 

 

Biljetter

 • Enkelrumstillägg 7 nätter

  3 850,00 kr
 • Extranatt enkelrum

  1 370,00 kr
 • BMW R1300GS

  33 900,00 kr
 • Extranatt del i dubbelrum

  820,00 kr

Totalt

0,00 kr

Dela detta evenemang

bottom of page