top of page

lör 06 feb.

|

Spanien

En oslagbar ”kombo” 6-14 Feb 2021

Varför inte förena det bästa från två världar! Vi kör tre dagar asfalt på våra härliga BMW hojar sedan vilar vi en dag, sedan kör vi tre dagar på våra grushojar Yamaha T7! Vi bor kungligt åtta nätter på IPV Palace! Ta flyget till Malaga sedan fixar vi resten! Kan det bli bättre?

Registrering är stängd
Se andra evenemang
En oslagbar ”kombo” 6-14 Feb 2021
En oslagbar ”kombo” 6-14 Feb 2021

Tid och plats

06 feb. 2021 19:40 – 14 feb. 2021 07:00

Spanien, Fuengirola

Om evenemanget

En oslagbar ”kombo”

Varför inte förena det bästa från två världar! 

Vi slår ihop vårt populära eventet ”Andalusiens pärlor” med ”Grusbus” och då blir det en ”OSLAGBAR KOMBO”  Vi kör tre dagar på asfalt med BMW hojarna sedan tar vi en vilodag för att sedan köra ytterligare tre dagar med då på våra grus hojat Yamaha T7.

Du bor på vårt fina fyrstjärniga Hotell  Occidental i Fuengirola vid Medelhavets strand. Som vanligt på våra event så sker all körning med svenska guider. Vi delar in gästerna i grupper efter egna önskemål. Känner du dig som en normalbegåvad mc-förare kommer du att klara av körningen galant.

Dag 1 : Lördag 6 Februari -2021. Ankomst

Välkommen till Málaga! Du hämtas från flygplatsen till Hotell IPV Palace & Spa i Fuengirola. Där äter vi sedan på kvällen alla tillsammans en välkomstmiddag!

Dag 2 : Söndag 7 Februari -2021. Mc dag 1: Rutten:El Chorro

Vi äter en gemensam frukost på hotellet och byter sedan om och träffas klockan 09:00 på parkeringen där BMW motor­cyklarna väntar. Efter en praktisk genomgång så börjar äventyret och vi sätter kurs mot den lilla charmiga bergs­byn El Chorro!

Redan efter ett par mil blir terrängen härligt kuperad och vägarna till de serpentiner som gör mc-åkningen till en ren fröjd! Det lär inte dröja länge förrän du kommer att förstå varför vi vill köra våra event här i södra Spanien och Portugal och ingen annanstans!

Väl upp i bergen dricker vi vårt kaffe med ”rondellvakterna” i El Burgo, ett stopp som nu blivit till en kär tradition för oss!

Efter ytterligare några härliga mil når vi så El Chorro, en slumrande idyll 291 meter över havet och med 242 invånare. Fast skenet bedrar lite, för bara ett stenkast härifrån och finner vi El Camino del Ray, en vallfärdsort för bergslättare från hela världen. Vi nöjer oss dock med att i lugn och ro njuta av ”underhållningen” och äta lunch här.

På återresan till Fuengirola passerar vi små samhällen med namn som sätter fantasin i rörelse, Álora, Pizzara och Alhaurín el Grande, namn som vittnar om Spaniens mång­kulturella förflutna. Det är små byar och städer som alla har en egen karaktär och unika traditioner – något man kan se med blotta ögat utan att vara särskilt påläst.

Dagens åkning avslutas på parkeringen vid hotellet med lite eftersnack. På kvällen är det fria aktiviteter och ett bra tillfälle att på egen hand och då till fots upptäcka Fuengirola. Eller så tar man en stunds avkoppling vid poolen eller i hotellets SPA och sedan kanske en nätt stund i baren.

Dagens rutt cirka 25 mil.

Dag 3 : Måndag 8 Februari -2021 . Mc dag 2: Rutten: Zahara

Efter frukost så träffas vi denna dag vid motorcyklarna redan klockan 08:30. Dagens rutt är till Zahara. Vi börjar med att åka mot Marbella där vi sedan styr upp i bergen på den för många motorcyklister populära vägen mot Ronda – här lyser raksträckorna med sin frånvaro och vi blir direkt saliga av körningen på denna fantastiska rutt!

Vi kommer snart att köra in i den fina Parque natural de la Sierra Grazalema, och befinner oss nu på över 1.000 meters höjd, vilket vi känner inte minst på att här är så mycket svalare än vid Medelhavskusten. Kuriosa är att parken är ett av UNESCO:s biosfärområden, och alltså har en natur och fauns som är skyddad och ska bevaras för framtida generationer. Förmiddagskaffet tar vi där det passar sig men lunchen blir traditionsenligt hos Juan i den lilla byn El Bosque.

Mätta och belåtna kör vi vidare upp i bergen och stannar så småningom på 1.188 meters höjd med en helt fantastisk utsikt över sjösystemet Embalse de Zahara-el Gastor. Blickar vi högre upp på berget ser vi den gamla staden Zahara de la Sierra, en gång ett starkt fäste för de muslimska morerna som under många hundra år var herrar över denna del Spanien.

På vägen hem igen kommer vi att skymta Ronda, en liten stad som anses av många vara en av Spaniens vackraste så kallade ”pueblos blancos”, det vill säga fritt översatt ”vita byar”. Detta är bergstrakter som är minst sagt oländiga. Inte förvånande då att staden delas av en etthundratjugo meter djup ravin som bildats av floden Guadalevín. Tre broar leder över ravinen, en romersk byggd för mer än tvåtusen år sedan.

Återfärden till Fuengirola blir förstås inte bara en trans­portsträcka, utan vi avslutar storstilat med den kanske bästa mc-åkningen i denna del av världen, i bergsmas­siven som vetter ned mot Medelhavets turkosblå vatten. Med andra ord ännu ett pass med magisk körning!

Det har blivit en lång men fantastisk dag, så när vi sedan sitter där lite matta på hotellet och smälter våra intryck kan det ju passa fint med en iskall öl eller något annat uppfriskande.

Dagens rutt cirka 34 mil.

Dag 4 : Tisdag 9 Februari -2021. Mc dag 3. Rutten: ”Korkskurven”

Dagens rutt blir till det vi valt att kalla ”Korkskruven”! Som du förstår handlar det inte om fyrfiliga autostrador utan en vägsträcka som får den mest kräsne hojåkaren att jubla!

Prick klockan 09:00 drar vi iväg mot Málaga! Det blir lite av en transportsträcka på N-340 först – men också att bekanta sig med detta intensiva stråk är en upplevelse!

Snart vi styr upp mot bergen på en liten härlig asfalts­väg som vid en stigning går i en dubbel ”korkskruv”. Nu möter oss berg och djupa dalar med helt magiska vägar!

Lunchen blir hos trevlige Manuel i den lilla byn Villanueva och åker sedan vidare på fantastiskt slingriga vägar och avslutar dagen hemma på hotellet.

Dagen och hela eventet avrundas med en liten av­skedsmiddag på restaurang Area 51 i Fuengirolas hamn, ett sätt för oss på Carlbarks avsluta dessa fina dagar ihop!

Dagens rutt cirka 27 mil.

Dag 5 – Vilodag 😊

Dag 6 – Torsdag 11 Februari: Grus dag 1, Rutten Istan

Vi äter en gemensam frukost på Hotellet och byter sedan om och träffas 09:00 på parkeringen där Yamaha T7 motorcyklarna väntar. Efter en praktisk genomgång så börjar motorcykelåkningen. Vi startar dagen på vårt övningsområde och bekantar oss med motorcyklarna innan vi styr upp mot bergen. Vi avslutar sedan dagen på parkeringen vid hotellet och på kvällen är det fria aktiviteter.

Dag 7 – Fredag 12 Februari: Mc dag 2, Rutten: El Burgo

Efter frukost så träffas vi redan 09:00 Sedan styr vi upp mot El Burgo där vi tar en ficka med rondellvakterna sedan fortsätter dagen på en härlig blandning av grus och små asfaltsvägar. Jag kan lova er en lång dag med fantastisk MC-åkning.

Dag 8 – Lördag 13 Februari: Mc dag 3, Rutten: Villanueva

Dagens rutt är Villanueva vi träffas 09:00 vi styr upp mot bergen på en liten härlig asfaltsväg och sedan svänger vi av ut på gruset vi fikar vid El Camino del Ray. Vi äter lunch hos Manuel i den lilla byn Villanueva och åker sedan vidare på fantastiskt slingrigavägar och avslutar dagen hemma på hotellet. Resan avrundas med avskedsmiddag på restaurang De Verona i Fuengirola.

Dag 9 – Söndag 14 Februari: 18/3 Hem resa

Efter en gemensam frukost så rullar vår shuttle mot Malaga flygplats. Vill ni så går det utmärkt att stanna några dagar extra och njuta av värmen.

Efter en gemensam frukost så rullar vår shuttle mot Málagas flygplats. Vill ni så går det utmärkt att stanna några dagar extra och njuta av värmen.

Fakta:

• 8 nätter på Hotell  Occidental i Fuengirola.

• 3 dagars mc åkning ca 85-90 mil på asfalt

• 3 dagars mc åkning på grus

Vad ingår:

• Transfer: flygplatsen - Hotell - flygplats

• Fabriks ny svensk registrerad Motorcykel inkl bränsle & försäkring

• Svenska guider

• Hotell inkl frukost ( del i dubbelrum)

• Samtliga luncher

• Välkomnst middagar & avskeds middag.

Vad ingår ej:

• Flygresa

• Middag kväll 2, 3, 5 & 6

Vad behöver jag tänka på?

• Boka flyg till Malaga (AGP) ta det flyget som passar dig bäst vi hämtar upp dig på flygplatsen

• Packa resväskan med din mc utrustning ta flyget till Malaga sedan fixar vi resten :-)

Guider:

• Lasse Carlbark & Bengt "BeO" Ohlsson Asfalt

• Lasse Carlbark & David Quero Grus

Biljetter

 • En oslagbar ”kombo”

  3+3 Dagar mc åkning på BMW R1250GS & Yamaha T7

  29 900,00 kr
  Försäljning avslutad
 • Enkelrumstillägg 8 nätter

  3 840,00 kr
  Försäljning avslutad
 • Extranatt del i dubbelrum

  750,00 kr
  Försäljning avslutad

Totalt

0,00 kr

Dela detta evenemang

bottom of page