top of page

ons 09 feb.

|

Spanien

Grustouring i Andalusien – där asfalt möter grus med Yamaha T7 9-13 Februari 2022 (1)

Nyhet! Häng med oss på grustouring i underbara Andalusien! Ni bor som vanligt med oss fyra nätter på vårt fyrstjärniga Hotell Occidental som ligger i änden av strandpromenaden i den lilla staden Fuengirola med utsikt över medelhavet.

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Grustouring i Andalusien – där asfalt möter grus med Yamaha T7 9-13 Februari 2022 (1)
Grustouring i Andalusien – där asfalt möter grus med Yamaha T7 9-13 Februari 2022 (1)

Tid och plats

09 feb. 2022 18:00 – 13 feb. 2022 07:00

Spanien, Fuengirola

Om evenemanget

 

Redo för en oslagbar kombo?

Möt fantastiska mc-vägar av asfalt och grus i ett makalöst vackert landskap, rikt på historia och kultur. Häng med oss i en härligt annorlunda mc-åkning i vårt helt nya event ”Andalusien, där asfalt möter grus”! Och du får göra det på Yamahas underbart roliga nya Ténéré 700!

Nej, nej, vi ska inte bada i floder ute i vildmarken upp med våra motorcyklar med vatten upp till midjan eller bära hojen upp för slänter genom buskar och snår. Och inte heller ska vi själva laga maten under bar himmel eller bo timmerstugor. Det är förstås ett häftigt mc-upplevelse – men vi har valt ett upplägg för dig som kanske hellre söker ett äventyr lite ”light edition” och kombinera kul åkning på grus och asfalt på helt magiska vägar  med att njuta av vad denna del av Europa har att erbjuda av mat, dryck och kulturhistoria. 

Lasse är inte certifierad som grusinstruktör utan förstås mer känd från sin tid inom roadracingen. Bättre guide kan du dock inte få, för få vet att han också har tio år i högsta eliten i motorcross innan roadracing karriären.

David Quero är inte heller han certifierad som grusinstruktör men som Andalusisk mästare i Supermotord och förflutet som Spansk elitförare i motocross så är han väl kvalificerad för uppgiften.  

Lite praktisk info: 

• Vi åker mc i tre dagar blandat fina grusvägar och asfalt 

• Vi kommer inte att åka enduro eller avancerad offroad-körning, så lämplig klädsel är vanliga mc-kläder, som Gore-Tex/allväderställ, kraftiga mc-stövlar, handskar och hjälm med visir eller glasögon

• Det är ofta riktigt varmt i södra Spanien men vädret kan slå om snabbt så det är bra att ha med ett underställ 

Som vanligt på våra event så sker all körning med svenska guider. Vi delar in gästerna i grupper efter egna önskemål. Alla som känner sig som en normal begåvad mc förare kommer klara av körningen galant.

Du bor på fyrstjärniga hotell IPV Palace & SPA i Fuengirola vid Medelhavets strand.

Dag 1 –  Resdag

När ni har anlänt till Malaga flygplats så hämtas ni upp och blir körda till Hotell  Occidental i Fuengirola. Där äter vi en gemensam välkomstmiddag på kvällen

Dag 2 – Mc dag 1, Rutten Istan

Vi äter en gemensam frukost på Hotellet och byter sedan om och träffas 09:00 på parkeringen där motorcyklarna väntar. Efter en praktisk genomgång så börjar motorcykelåkningen. Vi startar dagen på vårt övningsområde och bekantar oss med motorcyklarna innan vi styr upp mot bergen. Vi avslutar sedan dagen på parkeringen vid hotellet och på kvällen är det fria aktiviteter.

Dag 3 –  Mc dag 2, Rutten: El Burgo

Efter frukost så träffas vi redan 09:00 Sedan styr vi upp mot El Burgo där vi tar en ficka med rondellvakterna sedan fortsätter dagen på en härlig blandning av grus och små asfaltsvägar. Jag kan lova er en lång dag med fantastisk MC-åkning.

Dag 4 –  Mc dag 3, Rutten: Villanueva

Dagens rutt är Villanueva vi träffas 09:00 vi styr upp mot bergen på en liten härlig asfaltsväg och sedan svänger vi av ut på gruset vi fikar vid El Camino del Ray. Vi äter lunch hos Manuel i den lilla byn Villanueva och åker sedan vidare på fantastiskt slingriga vägar och avslutar dagen hemma på hotellet. Resan avrundas med avskedsmiddag på restaurang De Verona i Fuengirola.

Dag 5 – Hem resa

Efter en gemensam frukost så rullar vår shuttle mot Malaga flygplats. Vill ni så går det utmärkt att stanna några dagar extra och njuta av värmen.

Fakta: 

• 4 nätter på Hotell  Occidental i Fuengirola.

• 3 dagars mc åkning 

Vad ingår:

• Transfer: Flygplatsen – Hotell – Flygplats 

• Fabriks ny svensk registrerad Motorcykel inkl bränsle & försäkring 

• Svenska guider 

• Hotell inkl frukost (del i dubbelrum) 

• Samtliga luncher 

• Välkomnst middagar & avskedsmiddag

Vad ingår ej: 

• Flygresa

• Middag kväll 2 & 3

Vad behöver jag tänka på?

• Boka flyg till Malaga (AGP) ta det flyget som passar dig bäst vi hämtar upp dig på flygplatsen 

• Du kan köra i din vanliga mc utrustning men ett par grövre stövlar är att rekomendera (typ cross stövlar eller liknade)

• Packa resväskan med din mc utrustning ta flyget till Malaga sedan fixar vi resten :-)

Guider:

• Lasse Carlbark & David Quero

 

Biljetter

 • Yamaha T7 "Tenere 700"

  Vi kör Yamaha senaste offroad modell "T7" Smidig och lätt maskin på 700cc perfekt för grus och slingriga asfaltsväger. Vi har även två maskiner med sänkt chassi samt en maskin som är anpassad för A2 körkort.

  16 900,00 kr
  Försäljning avslutad
 • Enkelrumstillägg 4 nätter

  1 920,00 kr
  Försäljning avslutad
 • Extranatt del i dubbelrum

  750,00 kr
  Försäljning avslutad

Totalt

0,00 kr

Dela detta evenemang

bottom of page