top of page

lör 23 mars

|

Fuengirola

Tour Andalucia

Vi har två varianter på våran längre resor där ni bor 6 nätter samt kör motorcykel i 5 dagar. Andalusien runt i Clintans tecken för dig som vill köra mycket MC. 30/03-05/04 2019 Tour Andalusien för dig som vill åka MC samt vill njuta av Andalusiens sevärdheter. 20-26/11 2018 och 23-29/03 2019

Registration is Closed
See other events
Tour Andalucia
Tour Andalucia

Tid och plats

23 mars 2019 19:00 – 29 mars 2019 23:00

Fuengirola, 29640 Fuengirola, Málaga, Spanien

Om evenemanget

Andalusien runt i Clintans tecken

För dig som vill åka mycket motorcykel så kör vi för andra året denna resa.

Vi gör en härlig femdagars MC-tur genom det otroligt vackra Andalusien där naturen växlar oavbrutet. Tar oss genom det vackra landskapet på små och slingriga men bra vägar (inte undra på att man säger att Spanien har Europas bästa vägnät.)

Vi stannar på små pittoreska ställen för att fika och äta lunch. Bli inte förvånade om vi får stanna för att släppa fram en fåraherde, hans hundar och ett hundratals får på vägen. I Andalucia har man inte bråttom.

Övernattar gör vi på gemytliga hotell. Kanske inte alltid femstjärniga men alla med bra standard. Vi gör uppehåll då och då för att titta närmare på sevärdheter utmed vägen, t ex inspelningsplatserna för de klassiska ”spagettiwesternfilmerna”. Man kan nästan känna hur ”Clintan” smyger runt hörnet. Vårt fokus ligger dock på att åka mycket motorcykel tillsammans med likasinnade.

Vi kör med våra nya BMW motorcyklar som är utrustade med toppbox samt sidoväskor, och det finns även innerväskor så ni enklare kan ta med er packning in på de olika hotellen. Er egen resväska lämnar ni kvar på vår bas hotell IPV Palace

Fokus på den här turen är härlig motorcykelåkning men också för de som vill se lite mer än bara krokiga vägar. Vi kommer att åka på fantastiskt fina MC-vägar men också koncentrera oss på att se lite av Andalusien, som har så mycket att erbjuda när det gäller sevärdheter. Detta gör det väldigt lämpligt att ta med frun/sambo eller kompis som passagerare. En liten minisemester med innehåll.

Vi kommer att färdas genom sagolik natur. Natur som skiftar från olivodlingar som sträcker sig så långt ögat kan nå till ökenlandskap som gör att man tror att man är på månen. Vi kommer att se platser där Clint Eastwood har duellerat med gangsters till att se tydliga spår av hur araberna härskade landet i över 600 år. Vi kommer att åka på vägar som gör det lätt att ta med en passagerare så varför inte bjuda frun, flick/pojkvännen på en oförglömlig resa i det vackra Andalusien.

Givetvis blir ni hämtade på flygplatsen av hotellets shuttle, vilken även tar er tillbaka till flyget efter att ni tankat sinnet med otroliga MC-upplevelser i Andalucia. Ingår gör även välkomst- och avslutningsmiddag samt fika och lunch uppe bergen, och givetvis hotellen.

Snabba fakta

• Se datum för resan i vår kalender, resan heter "Andalusien runt i Clintans tecken"

• Kör en BMW R1200GS, R1200GS Adventuer eller F850GS av 2019 års modell

• Utgår från Fuengirola (25 minuter från Malága flygplats) Transfer från flyget ingår

• Vi bor första & sista natten på IPV Palace I Fuengirola samt 4 nätter ute I Andalusien

• 7 dagar med 5 dagar MC-körning

• Ca 250-350 km körning per dag

• Slingriga bergsvägar med fantastiska utsikter

Tour Andalusien

Tour Andalusien är en resa för de som vill uppleva fantastisk motorcykelåkning i Spanien. Vi kör genom bergen på fina vägar genom det vackra och omväxlande landskapet i Andalusien. Dagsetapperna ligger på ca 20-25 mil för att vi sen skall kunna ta oss tid att se lite mer än på våra längre etapper. Vi kombinerar MC och upplevelser på ett trevligt sätt.

Dagsschemat är så att vi bor 1:a natten på Hotel IPV Palace i Fuengirola och dit återkommer vi efter fyra nätter ute och bor sista natten där också. Detta gör att ni kan ställa kvar era väslor med prylar ni inte behöver under MC-dagarna. Alla motorcyklar är utrustade med packväskor och topbox inkl. innerväskor. De övriga nätterna sover vi på hotel ute i Andalucia, utefter rutten.

Vi tar oss upp på delvis kända vägar till Ronda där vi stannar och tittar på den vackra staden och dess broar och utsiktspunkter. Vi ser den berömda tjurfäktningsarenan. Har ni sett på julafton där tjuren Ferdinand har blivit satt i en kärra och skall bli tjurfäktningstjur, så passerar han skylten till Ronda!

Vi kommer passera den berömda vandringsleden Caminito del Rey, där det ges tillfälle att vandra leden. Vilket tar ca tre timmar med guide. De som inte vill vandra ges tillfälle att köra en extra MC-tur, eller om man bara vill slappna av.

Turen tar oss också till en vingård där vi kommer att övernatta, så vi kan prova lite av vad som produceras på deras ägor. Har vi plats i väskorna så går det säkert att inhandla lite också.

Vi kommer sedan att dra oss västerut eller rättare sagt sydväst mot Jerez som erbjuder massor av sevärdheter. Jerez i sig är en gammal stad med stor influens från morernas tid i Spanien. Man är också berömd för sin sherry och sina hästar där man bl.a. föder upp och tränar hästar för Spanska Ridskolan. Man är också berömd för sin havssalttillverkning.

På tillbakavägen gör vi ett stopp för att titta på den lilla staden Tarifa, vilket är den sydligaste punkten på Europas fastland. Här är det endast 14 km över till Afrika och Maroco. Väl värt ett besök.

• Se datum för resan i vår kalender, resan heter "Tour Andalusien"

• Kör en BMW R1200GS, R1200GS Adventuer eller F850GS av 2019 års modell

• Utgår från Fuengirola (25 minuter från Malága flygplats) Transfer från flyget ingår

• Vi bor första & sista natten på IPV Palace I Fuengirola samt 4 nätter ute I Andalusien

• 7 dagar med 5 dagar MC-körning

• Ca 200-250 km körning per dag

• Slingriga bergsvägar med fantastiska utsikter

Biljetter

  • Regular Ticket

    40,00 kr
    Försäljning avslutad

Totalt

0,00 kr

Dela detta evenemang

bottom of page