top of page
1-13-hosten-20-5.jpg

ANDALUSIENS PÄRLOR

Tre dagars grym mc-åkning!

Populärt

1-13-hosten-20-5.jpg

Andalusiens pärlor

4 dagar
Spanien

slide-3.jpg

The Golden Tour

7 dagar
Spanien

Yamaha%20grusevent%202019-86_Foto%20Micke%20L%C3%B6%C3%B6v3_edited.jpg

Grusbus

3 dagar
Spanien

test-horn-gra.png

Häng med oss på grymma MC-resor
i södra Spanien och Portugal!

Egentligen är det lite av en slump att vi kör mc resor i Spanien och Portugal, i februari 2015 var det dags att göra en firma aktivitet för personalen på Carlbarks. Så vad passade inte bättre än att köra motorcykel i den spanska solen. Sagt och gjort och blev så lyckat att ”Micke” på verkstaden kom med idén att vi skulle köra mc där med våra kunder.   

 

Sagt och gjort, och den första resan med betalande gäster kördes i november det året. Det blev succé direkt – första vintern hoppades vi på 25 deltagare men det blev inte mindre 43, varav tre personer var nere två gånger!

 

Förutom avbräcket med pandemin så har vi kunnat summera varje år som fantastiskt lyckat där våra motorcyklar nu varje säsong, höst som vår, rullar för fullt på dessa krokiga och underbara vägar i ett helt magiskt landskap!

Det har varit en fantastisk utveckling – det som för bara några år sedan var ett vitt papper utan kunskap är idag event inte bara för hojentusiaster, utan också för Yamaha återförsäljare från flera europeiska länder med hundratals deltagare.

 

Hösten 2015 körde vi ned firmabussen med en släpkärra och åtta motorcyklar – numera går det ner flera trailar varje med nya motorcyklar från Kumla ner till Spanien! Då köpte vi vattenflaskorna till våra gästers toppboxar på bensinmacken – numera köper vi vårt vatten på pall direkt från grossisten!

 

Succén till trots inser vi ödmjukt att hade det inte varit för alla fantastiska gäster och vårt grymma team så hade detta inte varit möjligt!

 

Då, som nu, som alltid vill vi låta vinterfrusna hojentusiaster från främst Sverige att få uppleva ”den helt perfekta åkningen”. Allt annat kul vi också hittar på, alla skratt och alla nya vänner gör dagarna med oss oförglömliga!


¡Bienvenido a España!
 

Lasse Carlbark

 namnteckning-lasse.png
test-2-horn-gra.png
2-14-hosten-20-1.jpg
test-horn-gra.png

Varför åka med oss?

checkbox-vit-new.png

VÄNNER FÖR LIVET

Är det något vi ofta, ofta, ofta får höra är att deltagarna känner sådan värme på våra event. Jo, det är varmt och skönt i Spanien och Portugal, men det det är förstås värmen de känner gänget de åker med! Det gör oss lika glada och tacksamma varje gågn vi får hör  det, för är det just något vi månar extra om så är det att vi ska ha kul och trivas ihop!

Extra kul är att en hel del reser på egen hand. Innan de bokat har de kanske de varit lätt "oroliga" men ändå gjort slag i saken – och det visar sej förstås att det vara ett väldigt bra beslut! Kort sagt så ska du inte fega för att resa med oss på egen hand –  vi lovar att vi tar hand om dej på bästa sätt. Vi vågor nog också lova att du får vänner för livet!

VI HAR "LA FLÔGET FÖRR"

Ursäkta kopplingen till den första "Sällskapsresan", men i alla ödmjukhet vill vi påstå att vi kan detta med mc-resor rätt bra vid det här laget. Som sagt, första gången var hösten 2015 och det har blivit åtskilliga både event, gäster och mil sedan dess. Som gammal racingförare lämnar Lasse inget åt slumpen – inget får fallera – och det kan du som varit med oss skriva under på. Vi har järnkoll på nog allt. Det som ändå kan tänkas bryta rutinerna fixar vi tack vare vårt fina nätverk på plats i Spanien. 

checkbox-vit-new.png

VÅRA OMTYCKTA GUIDER

I nöjdhetsundersökningarna vi gör lite då och då får våra guider alltid full pott! Lasse, Maria, BeO, Peter, Per, David, Magnus och de andra är inte bara grymma hojåkare och har erfarenhet från såväl landsväg och grus som racing och trafikutbildning, de är dessutom trevliga, roliga och omhändertagande!

 

Och så talar du ju svenska. En skånska förvisso, men oftast fullt begriplig. Eftersom vi uteslutande kör svenska deltagare så kör vi med svenska guider som talar svenska. Det i sej gör att många känner sej lite extra trygga.

checkbox-vit-new.png

TVÅ GUIDER PER EVENT – IBLAND FLER

Under våra event brukar grupperna vara 10–12 deltagare. En guide tar täten och en tar kön så att vi håller ihop gruppen. Ibland faller det sej naturligt att en del vi ta det lite mera lagom men andra vill dra på lite. Då delar vi upp gruppen just efter det önskemålet, grupper som du leds av respektive guide.  Har vi större grupper stärker vi så klart upp med en eller flera guider.

checkbox-vit-new.png

FABRIKSNYTT, SÅKLART

Bara det bästa är gott nog! Ja, så resonerade vi från allra första början med våra event och valde BMW:s fina adventurehojar, där vi idag kör BMW R1250GS/GSA. Vi har dessutom stärkt upp med Yamahas grymt roliga Ténéré 700– eller T7, om du så vill! Och alla fabriksnya, såklart. Fattas bara!

Som återförsäljare för både BMW och Yamaha och har vi alltså haft både förstånd och möjlighet att välja de populäraste hojarna för våra event. Föredrar du en lägre maskin så har vi både GS/GSA med lågt chassi. Vi har även fina BMW F750GS om du hellre vill ha något lite nättare.

checkbox-vit-new.png

FULL AVBOKNINGSRÄTT

Vi lämnar självklart full avbokningsrätt på deltagandet i orostiderna som nu är med coronaviruset. Vi fakturerar deltagarna först efteråt, så har du haft skäl att inte kunna delta så betalar du ingenting!

checkbox-vit-new.png

NÄRA NOG "ALL INCLUSIVE"

Det ska vara enkelt och smidigt – det är hela idén med våra resor! Allt du gör är att köper din flygbiljett till Málaga (TOR) och packar dina mc-kläder, sedan tar vi över! Du bor såklart på bra hotell under våra event, där alla frukostar och de flesta måltiderna – på långresorna faktiskt alla! – ingår! Självklart både hämtar och lämnar vi dig på flygplatsen.

Ser vill till körningen så är våra motorcyklar fullförsäkrade, bränslet ingår och reservmotorcykel också om det skulle bli aktuellt. Okej, vi är inte perfekta i det vi gör. Det blir nämligen ingen grisfest. Inte heller kan vi ordna svenskt kaffe på hotellet. Möjligtvis norskt ... ;)


Skämtåsido: Vill ser till att du kan fokusera på att köra hoj – och ha riktigt kul!

test-2-horn-gra.png
checkbox-vit-new.png
2-hosten-20-4.jpg
test-horn-gra.png

VÄGARNA VI MÖTER

– Du svänger mer här på tre dagar än på en hel säsong hemma i Sverige, säger Peter Lindén. Det är just det våra gäster tycker är så grymt med eventen!
 

Och det på vägar kantade av charmiga byar, vacker natur och makalösa scenerier. Lite kul är det förstås att spanjorer som varit med oss efteråt berättat att de åkt vägar och besökt platser de inte ens visste om – människor som bor i Málaga-området där vi kör!
 

Ja, vi kör på små fina vägar och besöker underbara ställen som El Torqual de Antequera, Caminito del Rey, Ronda och Zahara de la Sierra. Du hör ju själv hur
magiskt det låter!

test-horn-gra.png
test-2-horn-gra.png

VÅRA OMTYCKTA GUIDER

Maria Thorsson. Präst i Svenska kyrkan, fält­pastor, dykinstruktör, mc-instruktör och eventguide för oss. Räkna med både fin körning och oväntade samtal! Att Maria kör både BMW R1250GS och Yamaha MT-09 är en snackis i sig!


Peter Lidén. Efter alla år med racingen tycker Peter det är kul att som pensionär från stridsflyget göra annat än att ”bara” putsa på alla sina pokaler och medaljer. Han bjuder självklart på massor av otroliga historier ...  


Bengt "BeO" Ohlsson. BeO har under åren med Öhlins och genom sitt stora hjärta fått vänner världen över, inte bara i racingsammanhang. BeO och Clara, hans spansk­talande fru, ser till att vi kan ge dig vår uppskattade service!
 

David Quero. David är inte bara grym på off­road-körning – hans alltid lika skojfriska humör lockar till många skratt! Davids mc-verkstad sköter dessutom allt vårt underhåll på plats i Fuengirola och rycker ut om vi behöver hjälp på vägarna.

 

Per Andersson. En sann mc-entusiast som efter många år utomlands både fått perspek­tiv på en hel del och kört hoj lite varstans, som en Royal Enfield genom
Indien. Per bor halva året i Spanien och hittar där nu som i sin egen fika.

 

Magnus Mossberg. Lärare till vardags men Magnus har älskat hojar och rally­bilar sedan barnsben. Det har blivit allt­ifrån motocross till folkrace men nu har han
hittat hem till roadracingbanan! Och till oss i Spanien som guide!


Lasse Carlbark. Det var Lasses farfar som 1939 startade Carlbarks Motor, men han själv är förstås för många mer känd från sin tid inom racingen. Idag gör Lasse det roligaste han vet – att guida ”vintertrötta” hojåkare runt i den spanska solen!

maria.png
peter.png
beo.png
david.png
per.png
magnus.png
lasse.png
test-2-horn-gra.png

NÅGRA SAKER ATT TÄNKA PÅ

IMG_0633.JPG
IMG_1928.jpg
test-horn-gra.png

GÖR DITT HELT EGNA EVENT!

test-horn-gra.png

Vill du göra ett eget mc-event? Kanske har du varit med oss i Spanien och gillat det, men är nu sugen på att med kompisarna eller mc-klubben göra ett helt eget reseupplägg? Vi har under åren skräddarsytt mc-resor för många kompisgäng och klubbar, som för AB Touring i Stockholm.

 

Det har vi också gjort för företag, där vi bland annat vintern 22/23 anordnade ett motorcykelevent åt Yamaha Motors. Då kom inte mindre än 532 återför­säljare från nio olika länder! Vi fick till och med besök av Eric de Seynes, presidenten för Yamaha Europa, vilket vi förstås är extra stolta över!


Vi hjälper er att lägga upp en resa helt efter vad ni vill hitta på och ha ut av er körning med oss i solen! Lista bara ned vilken typ av vägar ni vill köra på och sådant ni vill se och göra utöver hojåkningen, så sätter vi samman några förslag!
Kort sagt ni har idéerna och vi de fina motor­cyklarna, kompetenta guiderna och gedigna erfarenheten av premiumevent sedan år 2015.


Att vi har guider som dessutom bor i Spanien borgar för att vi också vet vad landet har att erbjuda!  


Let's have some fun together!

6-hosten-20-15.jpg
test-2-horn-gra.png

TA MED NÅGON BAKPÅ!

Har du funderat på att hänga med oss men kanske inte vill åka själv? Don't worry! Du lär känna många go'a människor här! Att ta med någon hemifrån är förstås också en bra idé!


Ja, varför inte dela denna fina up­p­le­velse med en kompis, sambon eller den äkta hälften? Och det är ju inte sagt att hen känner för att åka bakpå varje dag, utan gärna också spenderar en förmiddag på golfbanan, kanske vill göra en liten inspirerande shoppingtur till Málaga eller ta en eftermiddag vid poolen?  

test-2-horn-gra.png
bottom of page