top of page
per-wallen-collage.jpg

Per Wallén

All inclusive i Carlbarks Spanien

Facebook-inlägg 2019-01-31

 

 

– MC-event i Spanien?
– Jag läste om eventen för några år sedan och blev väldigt sugen. Carlbarks koncept passade mig perfekt. Att bara sätta sig på planet och så är allt fixat med kanoncyklar i tiptop, suverän MC-körning i härligt tempo i en solsäker del av Europa på underbara asfaltsvägar. Grusbranter, lervälling och vattendrag kan ju vara utmaningar i sig, men de här dagarna är ren njutning!

 

– Hur var upplevelsen?
– Det var en suverän känsla i åkningen och med precis lagom långa dagsetapper med 30-35 mil! Till min stora förvåning så ingick allt, jag som hade växlat med mig en massa euro! Det visade sig att Carlbarks stod inte bara för transfern, det fina hotellet och BMW-hojarna, utan också för bensin, fika, luncher, två fina middagar och ölen i baren när vi rundade av varje dag. Dessutom var BeO, Lasse och Peter mycket uppmärksamma och ansvarstagande som guider. Och som vi säger i Göteborg, ”möcke go’a gubbar” och väldigt trevliga bekantskaper.

 

– Mersmak?
– Ja, och det är så perfekt att det inte går att beskriva och jag ska ned min tredje gång nu i mars. Och dessutom tycker jag att eventen är väldigt prisvärda, för om man hyr själv så blir det ofta en skruttig hoj som ändå kostar ett par tusen med försäkringar, bensin och allt. Så ska man fixa hotell, ordna säker parkering, reka sköna mc-vägar och kanske ändå missa något sevärt, ta sig till och från flygplatsen och mat och pilsner på det.

Fakta: Per Wallén är pensionerad polis som körde MC i tjänsten under flera år. Per har femtioen säsonger bakom sig. Första tunga maskinen var en BMW R69, en utrangerad polis-MC. Det blir runt 1.000 mil om året i Sverige och i Norge på en luftkyld BMW R1200GS Triple Black.

Foto: Bengt "BeO" Ohlsson

Text: Paúl Danielsson

 

bottom of page