top of page

Jag kan varmt rekommendera upplägget att köpa en av Carlbarks hojar i Malaga och sedan köra hem till Sverige i egen takt på slingriga vägar genom Europa.

Susanne, Lycklig köpare

Mitt livs MC-resa 

Det var en gammal dröm som blev verklighet när jag köpte en BMW R1200GS Adventure i Malaga i början av maj och körde hem till Stockholm på slingriga vägar genom Europa. 

Hojen hade Carlbarks Motor kört med på sina event i Spanien under förra vintern. Den var perfekt inkörd med 900 mil på mätaren och levererades nyservad och med nya däck. 

Vilken känsla att köpa en enkelbiljett till Malaga och sedan inte riktigt veta hur jag skulle köra hemåt..! Jag flög ner i början av maj, blev hämtad på flygplatsen och på hotellet väntade BeO från Carlbarks med nyckeln till min motorcykel! En hotellnatt i Fuengirola ingick i paketet, så dagen efter kunde jag sätta mig utsövd och härligt åksugen på hojen och bara dra iväg! 

Jag fick en GPS-rutt för de första 35 milen. Efter det hade jag ingenting planerat annat än att jag skulle köra norrut och ”gå i mål” i Kumla den 26 maj, lagom till Carlbarks fest för kunder som rest med dem under året. 

Jag tog god tid på mig, snittade ca 25 mil per dag. Motorvägar undveks till förmån för mindre slingriga vägar lite kors och tvärs upp genom Spanien och Frankrike. 

Det var värmebölja, så jag valde vägar uppe i bergen där det var lite svalare. Körningen var magisk, och efter några dagar fick jag sällskap av en klubbkompis som flugit ner på samma sätt som jag och nu var på väg hem mot Sverige på en annan av Carlbarks motorcyklar. 

I Pyréneerna drog ett snöoväder förbi, så det blev en extra dag på den spanska sidan där det var soligt och varmt. Andorra fick ett hastigt besök, men är inget jag skulle ta någon omväg för att besöka igen. 

Ett av stoppen på vägen upp var hos Magnus Karlsson, en gång professionell motocrossförare som numera driver det charmiga B&B ”Chez Amis” i södra Frankrike. Det var väldigt välkomnande och familjärt, och efter en dryg vecka med engelska och knagglig spanska var det härligt att få prata svenska en kväll och samtidigt få lite tips om vägval och sevärdheter. 

Från södra Frankrike fortsatte resan över Jurabergen ner till Schweiz, tillbaka till Frankrike och över franska centralmassivet som verkligen kan rekommenderas! Därefter fortsatte resan via Belgien, Luxemburg och Tyskland. 

 

Efter 550 mil och 20 dagar körde jag in på uppfarten till huset hemma i Stockholm där hela familjen byggt upp en måldepå med bubbel och ballonger! Det märkliga var att jag inte var det minsta trött, tvärtom sugen på att dra iväg igen! 

Jag kan varmt rekommendera upplägget att köpa en av Carlbarks hojar i Malaga och sedan köra hem till Sverige i egen takt på slingriga vägar genom Europa. Det är perfekt att bara behöva köra sträckan åt ett håll. Bor man en bit upp i Sverige går ju annars minst en vecka åt till transport fram och tillbaka till kontinenten. 

Fakta: 

Susanne tog MC-kort 2008 och kör runt 1.000 mil om året. Den BMW R1200GSA hon nu kör är samma hoj hon hade på ett reseevent med Carlbarks i Malaga förra vintern och nu alltså kört hela vägen hem till Stockholm. Susanne har redan hunnit köra två vändor med Carlbarks i Spanien och funderar på att åka ner igen nu i mars (dock utan att köpa ny hoj denna gång..).

bottom of page