top of page
vänster.png
höger.png
mitten.png
wisegie-flickr-spanish-flag_edited.jpg

Nyhet 2023-24

THE GOLDEN TOUR

Äntligen! Efter önskemål från många återkommande gäster som vill upptäcka nya vägar har vi nu tagit fram ett nytt event – ”The Golden Tour of Andalucia”! Här har vi samlat några av de allra finaste guldkornen i denna del av Spanien, som ett det mytomspunna världsarvet Alhambra och den gamla staden Mojácar som numera är en omtyckt och livfull badort.

Denna gång kör vi i Andalusiens östra delar med start i bergen norr om Málaga med kurs mot Granada. Landskapet som möter oss är inte olikt det vi har runt Fuengirola men med höga, höga bergstoppar som Sierra Nevada (3.479 m) och Sierras de Tejeda (2.066 m) så blir vägarna såklart lite kurvigare, scenerierna lite mäktigare och helhetsupplevelsen kanske lite större.

 

Kontrasten är förstås stor mot det steniga och karga landskapet när vi kör mot Almería, där Europas enda öknen finns. För att inte tala om hur märkligt det är att möta små minst sagt säregna städer som Iznájar och Archidona. Ja, och så ett möte med en stad som Mojácar, där historia och nutid blandas i en härligt myllrande mix.

 

Höjdpunkten för alla sett till åkningen lär bli väg AL-3102 genom "El Alto de Velefique", ett bergspass på 1.800 meters höjd norr om Almería. Om vi säger serpentin, så förstår du. Galet de luxe!

 

Självklart undviker vi även på detta event allt vad ”autopistor” – motorvägar – är och heter. På samma gång ser vi såklart till att det blir en njutningsfull körning, med vägar i bra skick, fantastiska vyer, trevliga fika- och lunchstopp och hotell med sköna sängar för att vila ut efter varje dagsetapp på mellan 20 och 30 mil. Det blir såklart som det brukar på våra resor en del galna upptåg som både guider och gäster står för, och vi vågar utlova många skratt!

 

Första och den avslutande natten på vårt hotell fina IPV Palace i Fuengirola men resten av resan med 6 dagars vad vi vet kommer att bli helt makalös mc-körning där vi bor på hotell vi valt med omsorg.

 

Svårighetsgrad? Har du bara några hundra svenska mil i kroppen och känner dig trygg på en mc så klarar du körningen på alla våra event, så också "The Golden Tour". Inte heller behöver du ha varit med oss tidigare för att välja just denna resa. Visst, den är lite längre än några av de andra, men det gör ju bara allt så mycket roligare! Eller hur?!

 

Att många som varit med oss förr nu vill hänga på, det förstår – och ser förstås mycket fram emot!

Fakta om eventet

 

• 6 dagars mc-åkning, totalt ca 150 mil

MC-dag 1

Fuengirola – Iznájar (227 km)
 
MC-dag 2
Iznájar – Cazorla (251 km)
 
MC-dag 3
Cazorla – Mojácar (310 km)
 

MC-dag 4

Mojácar – Guadix (337 km)
 
MC-dag 5
Guadix – Alhambra (110 km)
MC-dag 6
Alhambra – Fuengirola (275 km)

Vad ingår? 

•  Transfer Málaga flygplats
•  Fabriksny svenskreg BMW R1250GS/A
•  Full mc-försäkring
•  Svenska guider
•  Sju hotellnätter inkl frukost

•  Alla luncher och middagar!

 

Vad som inte ingår?

•  Flygresa

Svårighetsgrad?

•  Känner du dig trygg på en mc så klarar du körningen utan problem.

Pris?   

•  Fastställs inom kort
 

Avbokning?

Vi lämnar självklart full avbokningsrätt på deltagandet i orostiderna som nu är med coronaviruset. Vi fakturerar deltagarna först efteråt, så har du haft skäl att inte kunna delta så betalar du ingenting! 

bottom of page