top of page
_yvonne-kjellin-collage.jpg

Yvonne Kjellin

Veteran på magiska vägar

Facebook-inlägg 2019-04-23

– MC-event i Spanien?
– Att vi alls fick veta om Carlbarks event där var när vi skulle serva våra motorcyklar hemma i Stockholm för några år sedan men det fanns inga tider. Vi ringde runt och Carlbarks hade tid i Kumla. När vi hämtade hojarna samma eftermiddag och berättade för Lasse att vi uppskattade att vi blivit så fint bemötta så såg vi en trycksak på hans bord om dessa event och blev sugna på att hänga på. Södra Spanien lockade oss men vi hade tröttnat på den långa transporten genom Tyskland och tyckte det här upplägget lät mycket trevligare!

– Hur var upplevelsen?
– Det var helt klart lite pirrigt när vi åkte ned då första gången men nog mer en härlig känsla av spänning. Eftersom vi kom ned några dagar innan eventet så tyckte Lasse att vi skulle ta varsin hoj för att åka ut och bekanta oss med omgivningarna. Vilket förtroende! Det blev sedan några fina kördagar med lagom svårighetsgrad tillsammans med ett riktigt trevligt gäng! Som ensam körande tjej, som jag var den gången, är man ju alltid lite fundersam. Killar kör nog gärna på ett annat sätt. Fast det funkade jättefint! Vi delade upp oss i två gäng, men höll tillsammans hela tiden ändå. Hela upplägget var jättekul, så min man och jag hann knappt komma hem förrän vi lockade med oss kompisar från mc-klubben vi är med i, AB Touring. I höstas var vi nere igen för andra gången med ytterligare ett gäng från klubben, då vi också fick besöka en vingård och göra ett litet annorlunda upplägg. Lasse och BeO är jättefina på alla sätt och så lätta att trivas med!

– Mersmak?
– Det är så häftigt att komma dit ned! Bara det att få köra nya fina motorcyklar. Och det här trevliga upplägget med dagsturerna, vacker natur, fina vägar och alla trevliga man åker med och alla charmiga ställen som vi hamnat på! Man behöver inte tänka någonting själv – det är bara att följa med! Vi har alltid blivit så väl omhändertagna, där inte minst BeO:s fru Clara är en klippa, som när hon fick fixade hotell till oss då rutten fick läggas om efter ett ras från ett regnoväder som precis varit i Ronda, dit vi skulle. Om någon funderar på att göra en sådan här resa, så skulle jag säga att om jag kan åka så kan vem som helst göra det, skrattar hon. Min man och jag kan absolut tänka oss att åka ned igen men då kanske för att få köra lite längre, komma ut på nya äventyr…

Fakta: Yvonne Kjellin, som är hemmahörande i Stockholm, kör 500-600 mil om året men hon har precis blivit pensionär så det lär blir mer nu. Yvonne kör BMW F800 GS, samma maskin hon körde andra gången hon var med i Spanien och blev så förtjust i att hon köpte. Maken kör en BMW R1200GS. Yvonne tog mc-kort och började köra själv 1996 efter att ha suttit på "bönpallen" i många år.

Foto: Privat och Bengt "BeO" Ohlsson

Text: Paúl Danielsson

bottom of page